טחינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
טחינה

טחינה

אפשר לכתוב מתכון לטחינה ? הרי כל אחד אוהב את הטחינה שלו אחרת אין מתכון מדוייק לטחינה יש בערך וכל אחד לוקח את זה לכיוון שלו.
זה הטחינה שאני אוהבת היא לא סמיכה מאוד לא הרבה לימון עם נגיעות של פפריקה, מבחינתי היא מושלמת אחלה טעם עם מרקם נכון.

זמן הכנה:
10 דקות

מרכיבים:

3/4 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
כפית גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון
פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
מעט פפריקה אדומה

הכנות:

1. אחת הדרכים הקלות להכין טחינה זה לשים את הטחינה הגולמית במעבד מזון להוסיף את המים באיטיות עד שמגיעים למרקם הרצוי והכל אחיד. אם רוצים יותר סמיך להוסיף עוד טחינה גולמית, יותר דליל להוסיף עוד קצת מים,
בקיצור לשחק עם זה.

2. להעביר את הטחינה לקערה להוסיף 3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, לימון ומלח פלפל.

3. לפזר מעט פפריקה אדומה מעל וקצת פטרוזיליה ולהגיש רצוי בליווי פיתות וסלט ירקות.

*4. אין מעבד מזון ? בקערה לערבב את הטחינה והמים להגיע למרקם הרצוי ולהוסיף את שאר המצרכים, להגיש כמו שכתבתי קודם.

39798 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

טחינהטחינהטחינה

טחינהטחינהטחינה

46
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותם

ניקי יקרה עד מאוד,
רציתי לשאול לכמה זמן נשמרת הטחינה במקרר?
תודה 🙂

ליהי

שלום לך ניקי,
השאלה שלי היא מה הכוונה לשים פפריקה אדומה ומתחתיה כתוב “לקישוט”
זה נחשב לשים פפריקה בתוך תערובת הטחינה אבל גם מעל לקישוט?

ארן

שלום ניקי
מזמן לא דברנו
ים שאלות
1- למי שאין בלנדר – יכול להכין עם מטרפה (יש מילה כזאת?), מזלג וכו?
2- האם לשים את כל החומרים ביחד ולערבב?
3-אני רוצה את זה סמיך-( כמו בעלך) – כמה מים לשים?
4- שום – יכול להיות מקפוא (דורות)
5-חייבים פטרוזיליה?
6- לכמה פרוסות לחם מספיקה הכמות לפי המתכון?
7- אחרי הכנה – כמה ימים זה מחזיק במקרר? ואיך לשמור במקרר?
נראה לי ש די
תודה על ההתייחסות- אם תהיה
ארן

לירון

היי ניקי, נהנית מאוד מהמתכונים הפשוטים אך מוצלחים שלך!
מה לגבי מתכון טוב לחומוס??
תודה רבה!!

יעל

היי ניקי..איך המצרכים יטחנו במיקסר?.. כוונתך בלנדר אולי?..
אני רוצה להכין אבל יש לי את המיקסר של קנווד ולפי ידיעתי הוא לא טוחן..

טחינה זה מעדן

היי ניקי,
אין ספק שטחינה זה אחד הממרחים היותר טעימים לי ולמשפחתי.
אנחנו קונים את טחינה של “אחוה” בדרך כלל טחינה משומשום מלא- היא מצויינת.
תודה על האתר המקסים 🙂

מירי

למי שאוהב/ת חריף, להוסיף לכל הרשימה חצי פלפלון ירוק וחריף. מעדן!