


טחינה
אפשר לכתוב מתכון לטחינה ? הרי כל אחד אוהב את הטחינה שלו אחרת אין מתכון מדוייק לטחינה יש בערך וכל אחד לוקח את זה לכיוון שלו.
זה הטחינה שאני אוהבת היא לא סמיכה מאוד לא הרבה לימון עם נגיעות של פפריקה, מבחינתי היא מושלמת אחלה טעם עם מרקם נכון.
זמן הכנה:
10 דקות
מרכיבים:
3/4 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
כפית גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון
פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
מעט פפריקה אדומה
הכנות:
1. אחת הדרכים הקלות להכין טחינה זה לשים את הטחינה הגולמית במעבד מזון להוסיף את המים באיטיות עד שמגיעים למרקם הרצוי והכל אחיד. אם רוצים יותר סמיך להוסיף עוד טחינה גולמית, יותר דליל להוסיף עוד קצת מים,
בקיצור לשחק עם זה.
2. להעביר את הטחינה לקערה להוסיף 3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, לימון ומלח פלפל.
3. לפזר מעט פפריקה אדומה מעל וקצת פטרוזיליה ולהגיש רצוי בליווי פיתות וסלט ירקות.
*4. אין מעבד מזון ? בקערה לערבב את הטחינה והמים להגיע למרקם הרצוי ולהוסיף את שאר המצרכים, להגיש כמו שכתבתי קודם.
שלום ניקי,
פעם הייתי מכין טחינה כמו שאת ממליצה, אבל גיליתי לפני כמה שנים טובות שאם הטחינה איכותית, כל תוספת מיותרת. מים ומעט מלח וזהו. יש מקרים שאני אוכל את הטחינה הגולמית כמו שהיא, למשל, כמטבל לתפוחי אדמה מתוקים בתנור.
אחרי שבדקתי כמעט כל טחינה בשוק הישראלי/פלסטינאי, מצאתי שטחינה הר ברכה השומרונית היא המשובחת ביותר. לטעמי. יותר מעודנת ועשירה, למשל, מהיונה והנסיך. מצאתי גם שכל טחינה מיבוא מטורקיה עושה צחוק מרוב התוצרת המקומית.
ערב טוב ניקי ותודה ענקית על המתכונים שלך.
בנוגע לטחינה יש אפשרות להוסיף פטרוזיליה יבשה? ואם כן כמה ?
שלום ניקי
על איזו חברה של טחינה את הכי ממליצה?
יש כאלו שגם לטחינה הרגילה שלהן יש טעם של טחינה מלאה. משהו מריר.
תודה !!
היי ניקי
שאלה, הטחינה יוצאת לי קצת מרירה… יכול להיות שזה בגלל הסוג של הטחינה? את יודעת איך אני יכולה לאזן את המרירות?
יש תמונה עם מעורב בפיתה אפשר מתכון?
ניקי
שמתיכפית פפריקה בטעות יש דרך לתקן
איך עושים כך שהטחינה תהיה ירוקה בצבע ?