יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים יום העצמאות סלטים סלטים קרים

סלט תפוחי אדמה

14 אפריל 2013
(Visited 13,056 times, 7 visits today)
סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה, את הסלט הזה אני זוכרת מהילדות אמא שלי הייתה מכינה אותו וכמה שהוא פשוט ובאמת קל הכנה זה סלט שתמיד כיף להכין אותו שוב ושוב…

4 מנות

מרכיבים:

תפוחי אדמה
3 ביצים
5 חמוצים
כוס אפונה וגזר
3 – 4 כפות גדושות מיונז
כפית חרדל
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

    איזה כיף פורים מגיע ואפשר להתחיל לחשוב על אוזני המן, הבצק המתקתק עם מילוי שוקולדי טעים כל ביס נהדר והכי כיף שהילדים אוכלים.
    אפשר למלא בכל מלית שאוהבים מפרג ועד אגוזים, מאוד נוח לעבודה ואפשר לאמץ אותו להכנת עוגיות פשוטות ואפילו לא צריכים את המילוי.
    בגלל המצב הלא רגיל שכולנו נמצאים שרובנו נמצאים בבתים ופחות מסתובבים בחוץ צריך למצוא דרך להעסיק את הילדים שעדיין נמצאים בבית ולא חזרו לבית הספר.
    לכן בחרתי בבצק הזה, בצק נוח לעבודה עם הילדים ויוצאות אוזני המן נהדרות ועל הדרך מעסיקים את הילדים לפחות שעה. כבר אמרתי שהוא פרווה ?
    לפני שאתם מתחילים להכין קבלו סרטון.

    30 אוזני המן

  • איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל

    חג האור, הניסים והשמן בפתח והסנוניות הראשונות שמצביעות על כך כבר כחודש לפני החנוכה, הן הסופגניות. הסופגניות  העגלגלות, המצופות, המשמינות, גורמות לכולנו להחסיר פעימה ומייד להתחיל ללקק שפתיים בתיאבון. מומחי הבריאות לעומת זאת ידעו בעיקר להזכיר לנו למה כדאי להתרחק- רק קמח לבן! וסוכר לבן! ריבה תעשייתית או קרמים שמנים! וכל זה נכנס לשמן עמוק, רותח ומשמין !

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

הכנות:

1. לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים אבל לא מאוד, לקראת סוף הבישול של תפוחי האדמה להוסיף את הביצים ולבשל עד שהן קשות.

2. לחתוך את תפוחי האדמה והביצים לקוביות קטנות, לפרוס את החמוצים לערבב את כל המצרכים ולתבל.

טיפ:
מומלץ לקרר את תפוחי האדמה והביצים לפני שחותכים.

סלט תפוחי אדמהסלט תפוחי אדמהסלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמהסלט תפוחי אדמה

הרשם
עדכן
41 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי,
מה מומלץ – מלפפונים חמוצים בחומץ או במלח לסלט?

היי ניקי,
כמה זמן בערך לבשל את תפו”א שלא יהיו קשים או רכים מדי? 10 דקות, 20 דקות?

היי ניקי !
עשיתי אחד לאחד לפי ההוראות והטיפים שנתת .
קראתי תגובות והחכמתי .
יצא לי מוששששש
תודה 🙂

היי ניקי, חג שמח ושנה טובה!כמה מלח צריך לשים בסלט?תודה רבה

הכנתי ללא החרדל יצא מעולה.

הי ניקי, שאלה קטנה-

תמיד [אבל תמיד!!] כשאני מכינה את הסלט הזה יש לו טעם לוואי [כמו טעם של מקרר.. אם את מכירה:)].. גם כשאני מגישה באותו יום ללא אחסון במקרר.
יכול להיות שזה בגלל הקליפה של התפו”א?
Thanx

היי ניקי.
שאלה אולי קצת שטותית-
כשמבשלים את התפוח אדמה ואח”כ חותכים לקוביות קטנות, הצורה שלהן דיי נהרסת והם קצת מתכווצ’צ’ים לי… אם אחתוך אותם אחרי שהם מתקררים זה יקטין את הנזק? 🙂
אפונה וגזר…. לבשל טריים בניפרד? או לקנות כזה סאנפרוסט ולבשל? תודה רבה ניקי