סלט עדשים ירוקות - הכי ישראלי שיש
מבחינתי זה הסלט הכי ישראלי שיש אני אוהבת טעמים חזקים שירגישו את מיץ הלימון, פלפל שחור עוקץ, החומץ נותן חמיצות והשמן נותן את העסיסיות, אני שמה המון ירקות כמעט כל מה שיש לי במקרר שיהיה צבעוני ועשיר.
הסוד של הסלט זה בעצם עדשים הן נותנות מרקם נהדר מוסיפות פריכות לסלט ויחד עם הירקות והרוטב הנהדר זאת חגיגה של טעמים וזה מתאים לכל ארוחה בשרית, חלבית, כל פעם שבא לי לנשנש משהו בריא ומזין אני הולכת על הסלט הזה.
5 מנות
מרכיבים:
חצי כוס עדשים ירוקות / שחורות
2 מלפפונים גדולים
2 פלפלים אדומים
בצל בינוני
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
20 עגבניות שרי חצויות
רוטב:
מיץ מחצי לימון אפילו קצת יותר
5 – 6 כפות חומץ
4 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להשרות את העדשים כשעה כלומר לכסות במים ויותר, להרתיח סיר עם מים + כפית מלח לסנן את העדשים לבשל כ 20 דקות מכוסה על אש בינונית העדשים אמורות להיות רכות אבל לא מתפרקות.
2. לערבב את הירקות להוסיף את העדשים ולתבל, מומלץ לבדוק ולאזן טעמים.