יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכונים לסוכות סלטים סלטים קרים

סלט חצילים ועגבניות מוחמץ

5 יוני 2013
(Visited 15,610 times, 1 visits today)

סלט חצילים ועגבניות מוחמץ

כמה שאני אכתוב שאני אוהבת את הסלט הזה זה לא מספיק, אני מכורה אליו אין על הסלט הזה בעולם. חצילים קלויים בתנור בטח בתנור מי מטגן חצילים היום ? פרוסות דקות של עגבניה, שום פרוס דק, התיבול הנכון והתוצאה פיצוץ!
סלט מושלם לא משנה לאיזו ארוחה אני מכינה הוא תמיד מתחסל.
אני מכינה אותו כבר הרבה זמן ולא נמאס לי ממנו אני חוזרת אליו באהבה כי הוא פשוט טעים.

מרכיבים:

חציל מאורך
3 עגבניות
2 – 4 שיני שום
צרור קטן של פטרוזיליה
4 כפות מים
3 כפות חומץ
חצי כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לפרוס את החציל לפרוסות עובי 3 – 4 ס"מ, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את הפרוסות להבריש בשמן ולאפות כ 30 דקות או עד שהפרוסות רכות.

3. לחצות את העגבניות ולפרוס דק, את החצילים להעביר לקערה להוסיף את העגבניות, לפרוס את השום דק לפזר מעל לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף יחד עם שאר המצרכים.

*4. להכניס למקרר לפחות לכמה שעות לפני ההגשה.

Marinated Eggplant and Tomato Salad

כדאי לדעת ש…
את פרוסות החצילים ניתן להכין יום מראש. אפשר להוסיף בצל פרוס דק

סלט חצילים ועגבניות מוחמץסלט חצילים ועגבניות מוחמץסלט חצילים ועגבניות מוחמץסלט חצילים ועגבניות מוחמץסלט חצילים ועגבניות מוחמץסלט חצילים ועגבניות מוחמץ

סלט חצילים ועגבניות מוחמציםסלט חצילים ועגבניות מוחמציםסלט חצילים ועגבניות מוחמצים

גולשים מכינים וממליצים:

הדר : "הכנתי פעם ראשונה את הסלט לבעלי והתגובה שלו הייתה בעננים!!!! הוא התענג על כל ביס!!"

הרשם
עדכן
88 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מישהו יכול להסביר לי אייך מוצאים את מה ששמרתי במחברת מתכונים?
מופיע לי שאין למרות ששמרתי כל פעם מתכון שאהבתי,

היי האם אפשר לשים לימון במקום חומץ?

אלופה!!!
זה כ"כ טעים ומתאים לדיאטה שלי. תמיד אני מתעצלת לכתוב תגובות אבל תדעי שאני מאד אוהבת את המתכונים שלך. תהיי ברוכה

בוקר טוב,
בתמונות מופיע בצל אבל הוא מופיעה במתכון.
מומלץ להוסיף? כמה?
תודה

האם אפשר לשים חומץ בלסמי או חןמץ ביין לבן או אדום

היי, אפשר עגבניות שרי? תודה 🙂

הי ניקי,
האם את מערבבת את הסלט? . לפני שלב המקרר או לפני ההגשה?