סלט חצילים ועגבניות מוחמץ

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סלט חצילים ועגבניות מוחמץ

כמה שאני אכתוב שאני אוהבת את הסלט הזה זה לא מספיק, אני מכורה אליו אין על הסלט הזה בעולם. חצילים קלויים בתנור בטח בתנור מי מטגן חצילים היום ? פרוסות דקות של עגבניה, שום פרוס דק, התיבול הנכון והתוצאה פיצוץ!
סלט מושלם לא משנה לאיזו ארוחה אני מכינה הוא תמיד מתחסל.
אני מכינה אותו כבר הרבה זמן ולא נמאס לי ממנו אני חוזרת אליו באהבה כי הוא פשוט טעים.

מרכיבים:

חציל מאורך
3 עגבניות
2 – 4 שיני שום
צרור קטן של פטרוזיליה
4 כפות מים
3 כפות חומץ
חצי כפית סוכר
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לפרוס את החציל לפרוסות עובי 3 – 4 ס”מ, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן לסדר את הפרוסות להבריש בשמן ולאפות כ 30 דקות או עד שהפרוסות רכות.

3. לחצות את העגבניות ולפרוס דק, את החצילים להעביר לקערה להוסיף את העגבניות, לפרוס את השום דק לפזר מעל לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף יחד עם שאר המצרכים.

*4. להכניס למקרר לפחות לכמה שעות לפני ההגשה.

כדאי לדעת ש…
את פרוסות החצילים ניתן להכין יום מראש. אפשר להוסיף בצל פרוס דק

12723 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סלט חצילים ועגבניות מוחמץסלט חצילים ועגבניות מוחמץסלט חצילים ועגבניות מוחמץסלט חצילים ועגבניות מוחמץסלט חצילים ועגבניות מוחמץסלט חצילים ועגבניות מוחמץ

סלט חצילים ועגבניות מוחמציםסלט חצילים ועגבניות מוחמציםסלט חצילים ועגבניות מוחמצים

גולשים מכינים וממליצים:

הדר : “הכנתי פעם ראשונה את הסלט לבעלי והתגובה שלו הייתה בעננים!!!! הוא התענג על כל ביס!!”

77
תגובות

  הרשם  
עדכן
דיקלה

היי ניקי, אני מעוניינת להכין את הסלט , בכמה עליי להכפיל את הכמויות כדי שיספיק ל30 איש בערך…? (כמובן שיהיו עוד סלטים…)

ריס

שלום ניקי, אפשר עגבניות שרי במקום עגבניות רגילות?

יהודית

שלום ניקי. לא צריך לחמם או להרתיח את הנוזלים לפני ששמים אותם עם השאר?

תודה. נהנים מכל מתכון שלך!

galiad

ניקי, אנחנו לא אוהבים עגבניות בבית, אפשר להכין רק את החצילים? (מאוד מאוד אוהבים חצילים בכל צורה!)

דנה

היי ניקי,

החצילים שקניתי היו מלאים בגרעינים אז הסלט יצא מר.
יש לך טיפ איך לבחור חצילים שיתאימו לסלטים?

by

היי ניקי,
אני מארחת מחר ומתכננת להכין המון מהמתכונים שלך, תודה מראש על ההבנה והסבלנות.
מה עדיף למרוח על החציל, שמן זית או קנולה?
איזה עובי לפרוס?

שוב תודה

שירה

סלט מדהים!!!
אני מכינה הרבה סוגים של חצילים (לא מעט מכאן…) וזה הסלט המנצח אצלנו!
יש לך עוד מתכון מדהים שגם נראה יפה שאני מכינה לאורחים..
האתר שלך מעולה שבמעולים, תודה!