יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

סלטים סלטים קרים

ירקות מוחמצים

1 יולי 2013
(Visited 25,973 times, 1 visits today)
ירקות מוחמצים

ירקות מוחמצים

גרסה קלת הכנה לירקות מוחמצים,  תוספת מאוד טעימה לארוחה אני אוהבת לנשנש מידי פעם רק כי זה טעים לי, קצת סבלנות מומלץ להכין יום מראש.

מרכיבים:

כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים
2 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
פלפל אדום חתוך לרצועות קצרות
פלפל צהוב חתוך לרצועות קצרות

רוטב:
כוס וחצי מים
כפית כורכום
כפית מלח (לפי הטעם)
רבע כוס חומץ
רבע כוס שמן
רבע כפית סוכר

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • מטבוחה חצילים

    אם יש משהו שאני אוהבת זה חצילים וסלט חצילים זה אליפות! שילבתי מטבוחה וחצילים ביחד ויצא ללקק ת'אצבעות פשוט נפלא. תדמיינו את את חלת השבת עם המטבוחה הזאת וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
    מחפשים מעדן שמשתלב נהדר בארוחה ? לכו על המטבוחה חצילים, אתם לא תפסיקו להכין…

  • סלסה רוטב משגע!

    אם יש דבר שכיף שיש במקרר זה פינוקים בסגנון כאלה,
    חריף פיקנטי טעמים חזקים ועכשיו תתארו לכם את הסלסה על חלת השבת שסופגת את המיץ של הירקות איזה ביס מופלא! יצא לי הרבה ולכמה רגעים חשבתי שהגזמתי אבל זה חוסל בכיף ותאמינו לי שהכנתי הרבה.
    אפשר לאכול בכיף והרבה אין כאן שום דבר מטוגן, מתכון בריא קל וטעים זה אומר הכל נכון ?
    מצאתי את עצמי אוכלת את זה עם כפית ביס אחרי ביס.
    זה נהדר לכל הארוחות, חלבי בשרי מתאים להכל וזה משלים את הארוחה.

    יוצא הרבה

הכנות:

1. להרתיח את המים להוריד מהאש ולערבב עם שאר המצרכים לצקת על הירקות לערבב טוב. מידי פעם לערבב שכל הירקות יספגו את הטעמים.

SN853762

גולשים מכינים וממליצים:

שיר : "כל כך פשוט וכל כך טעים, נשנוש מעולה!"

הרשם
עדכן
155 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי היקרה
בטעות הרתחתי את המים והחומץ והתבלינים יחד, עד כמה זה נורא?

תודה רבה ניקי על עוד מתכון נפלא!

היי, אני אחרי שבוע עם הירקות בצנצנת ומתכנן להניח אותם לעוד שבוע, ורציתי כעת להוסיף קארי, האם אפשר בשלב הזה ואם כן איך?

היי ניקי, לשם מה השמן נועד? הרי הירקות לא יידבקו בתוך המים 🙂
שבת שלום וחג שמח!

היי ניקי

הירקות יצאו קצת מרים, כיצד ניתן לתקן ?

תודה
מאיה

הי ניקי, אני רוצה להכין ירקות מוחמצים ששים בצנצנת ומניחים לכמה ימים. האם יש לך באתר שלך מרשם? האם כדאי להניח הצנצנת בשמש כמו שנהגו לעשות פעם?

היי ניקי
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך..
האם אני יכולה להוסיף לצנצנת פלפל חריף לאחר שכבר שפכתי את המים על הירקות? ואם כן, לחתוף את p או לשים שלם?