סלט טבולה (טאבולה)
סלט טבולה זה בעצם סלט ירוק מרענן, לכל אוהבי הסלטים הירוקים הסלט הזה פשוט חוויה, הרבה פטרוזיליה נענע בתוספת בורגול קצת עגבניות שרי לימון נותן חמצמצות טובה ויש סלט בריא וטעים לארוחה.
5 – 6 מנות
מרכיבים:
כוס בורגול דק / עבה
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה (הכוונה לזר הגדול כמו בשוק)
1/3 חבילת נענע קצוצה (כנ"ל)
מלפפון גדול חתוך לקוביות קטנות
20 – 30 עגבניות שרי חצויות
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח
הכנות:
1. בורגול דק:
לשים בקערה לכסות במים וקצת יותר ל 30 דקות לסחוט היטב ולהעביר לקערה.
2. בורגול עבה / רגיל:
במחבת חמה עם שמן לטגן את הבורגול להוסיף 2 כוסות מים ולתבל עם מלח פלפל להרתיח להנמיך את האש לנמוכה לכסות ולבשל כ – 15 דקות להוריד מהאש ולהשאיר מכוסה 15 דקות נוספות ולערבב.
3. להוסיף לבורגול את שאר המצרכים לערבב ולהגיש.