יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים קרים

סלט חצילים רומני

17 יולי 2013
(Visited 57,570 times, 1 visits today)
סלט חצילים רומני

סלט חצילים רומני

יש מי שלא מכיר או לא שמע על סלט חצילים רומני ? חצילים קלויים, שום פלפלים והכל ביחד נותן סלט חצילים רומני מהסוג שהולך נפלא על חלה טובה  בדיוק מתאים לקבל את השבת עם טעם טוב בפה.

מרכיבים:

2 חצילים קלויים
2 פלפלים אדומים קלויים
2 כפיות שום כתוש
3 – 4 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. להוציא את “הבשר” מהחצילים לחתוך גס את הפלפלים ולטחון גס, לערבב עם שאר המצרכים ולתבל.

סלט חצילים רומניסלט חצילים רומניסלט חצילים רומני

גולשים מכינים וממליצים:

תמר : “וואאאווו!!!!!!! כבר המון זמן אני רוצה לעשות את הסלט הטעים הזה שתמיד אכלתי אצל אחרים. וסוף סוף מצאתי את המתכון המושלם. קל להכנה ופשוט מעולה!! יצא מעדן!!!! תודה בשם כל המשפחה…”

מיכל : ” יצא סלט חצילים טעים ברמות של מעדניה!”

הרשם
עדכן
90 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להשתמש בסכין כדי לקצוץ הכל ? אין לי מיקסר

אין לי חומץ אפשר להכין בלי?

הי ניקי,
האם יהיה טעים לשים חציל קלוי לנוי וגם פלפל כזה?
אם לא- אני זוכרת שפעם ראיתי סלט כזה שלך, לא?

אפשר להקפיא?

הי ניקי, האם ניתן לקלות את החציל בתנור או רק על אש גלויה? אם כן, כמה מעלות ובאיזה מצב התנור?

היי ניקי .לא הבנתי לטחון ביחד גם חצילים וגם פלפלים .תודה

איך קולים את החצילים?