פרוסות חצילים קלויות בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פרוסות חצילים קלויות בתנור

פרוסות חצילים קלויות בתנור

שואלים אותי הרבה איך קולים חצילים, בכלל חציל זה ירק מופלא המון דברים טובים אפשר להכין ממנו. פעם היו נוהגים לטגן אותו טעים מאוד אבל סופג שמן בכמויות, מיותר לחלוטין.
לפני כמה שנים התחלתי לאפות חצילים לא כולם מסכימים יש כאלה שלא מבינים איך אפייה יכולה להתחרות בטיגון ובטח הטעם לא משהו טעות! החציל יוצא מעולה בתנור לא מורגש בכלל שהוא לא עבר טיגון ואיזה הבדלים מבחינת כמויות השמן ואת כל עבודת הקלייה עושה התנור.

מרכיבים:

חציל גדול ומאורך
שמן
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ”מ פרוסות לא עבות, אפשרות נוספת לפרוס את החציל לאורך בעזרת מנדולינה, פרוסות ארוכות ודקות.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות להשאיר כמה שניות ולהפוך אותן, להזליף שמן על הפרוסות ולתבל עם מלח.

*4. חום בינוני 180 מעלות כ 30 – 40 דקות או עד שפרוסות החצילים רכות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר, אם בא לכם לשדרג תשתמשו בחציל בלאדי יוצא הרבה יותר טעים.

41079 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פרוסות חצילים קלויות בתנורפרוסות חצילים קלויות בתנור

63
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

בטיגון חצילים יש צורך בהכנות של ספיגת הנוזלים קודם (המלחה, והשארה במסננת וכו׳). האם גם באפייה יש צורך בהכנות אלו, או שישר לתנור?

יעל

בפעם האחרונה שהכנתי החצילים הם יצאו מאוד רכים כאילו עברו בישול/ אידוי
והמרקם היה לא טעים.
האם יש לאפות בתוכנית רגילה של התנור (כמו שעשיתי) או אולי בגריל?
אולי צריך חום יותר גבוה?
תודה

יוכי

היי ניקי,
בדיוק חשבתי שהטיגון מיותר. יש לי שתי שאלות:
1. האם ניתן לקלות את החציל כשהוא פרוס לפרוסות עגולות ולא לאורך?
2. האם צריך לשמן ולשים מלח בכל מקרה של קליה למרות שאחר כך אני מתבלת את החציל כרצוני (עושה ממנו סלט כלשהו – למשל מלח, לימון טרי ומלפפון חמוץ)?

נעמי

ניקי שלום.
תודה רבה על התמונות במהלך ההכנה.ממש עוזר…
וכן כל הכבוד על הסבלנות בה את עונה על שאלות
שלפעמים באמת ברורות.
שנה טובה.

חני

היי ניקי,
המתכונים שלך מעולים ואצלי במטבח הם בשימוש יום יומי!
אני תמיד מטגנת חצילים והיום ניסיתי לאפות והחצילים יצאו לי כמו מסטיק..
איפה טעיתי??
תודה על כל מתכון ומתכון,את פשוט אלופה!
חני

תמר

אהבתי!

לילך

הי ניקי , 3 סמ עובי..זה מאוד עבה לא??