פרוסות חצילים קלויות בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פרוסות חצילים קלויות בתנור

פרוסות חצילים קלויות בתנור

שואלים אותי הרבה איך קולים חצילים, בכלל חציל זה ירק מופלא המון דברים טובים אפשר להכין ממנו. פעם היו נוהגים לטגן אותו טעים מאוד אבל סופג שמן בכמויות, מיותר לחלוטין.
לפני כמה שנים התחלתי לאפות חצילים לא כולם מסכימים יש כאלה שלא מבינים איך אפייה יכולה להתחרות בטיגון ובטח הטעם לא משהו טעות! החציל יוצא מעולה בתנור לא מורגש בכלל שהוא לא עבר טיגון ואיזה הבדלים מבחינת כמויות השמן ואת כל עבודת הקלייה עושה התנור.

מרכיבים:

חציל גדול ומאורך
שמן
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ”מ פרוסות לא עבות, אפשרות נוספת לפרוס את החציל לאורך בעזרת מנדולינה, פרוסות ארוכות ודקות.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות להשאיר כמה שניות ולהפוך אותן, להזליף שמן על הפרוסות ולתבל עם מלח.

*4. חום בינוני 180 מעלות כ 30 – 40 דקות או עד שפרוסות החצילים רכות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר, אם בא לכם לשדרג תשתמשו בחציל בלאדי יוצא הרבה יותר טעים.

41517 צפיות 47 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פרוסות חצילים קלויות בתנורפרוסות חצילים קלויות בתנור

63
תגובות

  הרשם  
עדכן
אבישג

וואו את כ”כ מדויקת לפרטי פרטים שזה מפליא אותי כל פעם מחדש. זה טעים בטירוף אני יכולה לחסל את כל המגש

ענבל

היי ניקי,

האם תוכלי להמליץ על מנדולינה טובה?
זה סיוט לפרוס חצילים ידנית, כמעט אף פעם הפרוסות לא יוצאות לי דקות ושוות.

תודה רבה מראש,

ענבל

סיון

היי ניקי,

רשום בסעיף 2 “להבריש באמצע”- האם הכוונהלהבריש בשמן עוד פעם בערך כ-15 דק’ אחרי ששמים בתנור?

תודה ושבת שלום

סתיו

אפשרי לקלות על מחבת?

ורד

הי ניקי
עזרה דחופה

נועם

היי ניקי
אפשר לתבל עם שמן זית ?

רותי

יצא מעולהההה!
תוה רבה ניקי אין על המתכונים שלך!!
שבת שלום.