פרוסות חצילים קלויות בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פרוסות חצילים קלויות בתנור

פרוסות חצילים קלויות בתנור

שואלים אותי הרבה איך קולים חצילים, בכלל חציל זה ירק מופלא המון דברים טובים אפשר להכין ממנו. פעם היו נוהגים לטגן אותו טעים מאוד אבל סופג שמן בכמויות, מיותר לחלוטין.
לפני כמה שנים התחלתי לאפות חצילים לא כולם מסכימים יש כאלה שלא מבינים איך אפייה יכולה להתחרות בטיגון ובטח הטעם לא משהו טעות! החציל יוצא מעולה בתנור לא מורגש בכלל שהוא לא עבר טיגון ואיזה הבדלים מבחינת כמויות השמן ואת כל עבודת הקלייה עושה התנור.

מרכיבים:

חציל גדול ומאורך
שמן
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ”מ פרוסות לא עבות, אפשרות נוספת לפרוס את החציל לאורך בעזרת מנדולינה, פרוסות ארוכות ודקות.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות להשאיר כמה שניות ולהפוך אותן, להזליף שמן על הפרוסות ולתבל עם מלח.

*4. חום בינוני 180 מעלות כ 30 – 40 דקות או עד שפרוסות החצילים רכות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר, אם בא לכם לשדרג תשתמשו בחציל בלאדי יוצא הרבה יותר טעים.

41355 צפיות 80 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פרוסות חצילים קלויות בתנורפרוסות חצילים קלויות בתנור

63
תגובות

  הרשם  
עדכן
ויקי

היי ניקי 🙂
הכנתי כך את החצילים מספר פעמים ויצא מוצלח מאוד – בכל פעם השתמשתי להכין מתכון אחר מהאתר שלך 🙂
שאלה, האם ניתן להקפיא את החצילים לאחר הקליה?
תודה 🙂

רונה

שלום ניקי,

זקוקה להסבר יותר מפורט לגבי קליית חצילים כדי להכין סלט.כמו כן להסבר נוסף לגבי סוג החציל שמשפיע על מרירות.
תודה רבה

גלית

היי ניקי,
אחרי חצי מהזמן לא צריך להפוך את החצילים רק להבריש שוב בשמן?
תודה!

רונית

היי ניקי
האם לכסות את התבנית בנייר כסף?
תודה רבה
ושבת שלום

מיכל

שלום ניקי
שתי שאלות:
1.האם לדעתך להגיש חצילים מגולגלים חם או קר?
במיוחד אם זה מלווה בטחינה לדוגמה.
2.לא הבנתי: מתוך 30 דקות עלי להפוך אותם ולהבריש מהצד השני בשמן?
כלומר כל צד 15 דקות לערך?

אולה

ניקי שלום
יש לי חציל עם גרעינים
האם זה בסדר?
להכין אותו?

לימור

הי ניקי
צריך לקלף את החציל? איך חותכים אותו בצורה שתצא יפה כמו בתמונה?
תודה 🙂