מרדומה - סלט עגבניות מבושל חריף
עוד סלט מעולה שאמא שלי מכינה בסופי שבוע, מי שעדיין לא מכיר מרדומה מאוד מזכירה מטבוחה אבל בלי פלפלים ואם תעצמו עיניים זה בעצם יוצא אותו דבר, זה טריפולטאי וזה מרוקאי לכל אחד יש את הסלט שהוא אוהב והשם פחות חשוב.
רוטב עגבניות חריף עוקץ עם טעמים חזקים יש לכם חך רגיש ? שימו לב לחריפות אני שמה בפנים את כל העגבניות שיש אפילו כאלה שנראות פחות טוב.
את המרדומה נהוג להגיש ביום שישי ליד חלת השבת אני מכינה אותה יומיים מראש והטעמים רק משתבחים.
הבעיה שלא תמיד נשאר לי לארוחת שישי.
מרכיבים:
10 עגבניות בינוניות בשלות ורכות
פלפל חריף גדול ואפילו שניים לאמיצים
3 שיני שום שמנמנות פרוסות דק
כפית סוכר
כף א. מרק
שלושת רבעי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר גדול עם שפע של מים לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה לחלוט את העגבניות 3 דקות לסנן לקרר מספר דקות ולקלף את הקליפה, היא יורדת בקלות.
2. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות לחמם סיר רחב עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את השום והפלפל חריף כשתי דקות, להוסיף את העגבניות כולל המיץ לבשל כ 10 – 15 דקות להוסיף סוכר ולתבל.
3. להמשיך לבשל על אש בינונית עוד כ 20 דקות מידי פעם לערבב לקראת הסוף לבדוק טעמים.
4. במידה והעגבניות לא מוציאות מספיק מים תוסיפו כוס מים.