פטריות מוקפצות עם סילאן
אני מאוד אוהבת פטריות שמפיניון הן מככבות אצלי במטבח בתוספות, מרקים או בתוספת למנה עיקרית אפילו עם חביתה במחבת זה יוצא נהדר השימושים בהן רבים ומגוונים ולא משנה איך זה יתחסל במהירות.
אני משלבת עם ירקות אחרים ולפעמים אני נותנת לפטריות לשחק את המרכיב המרכזי במנה ואחד המתכונים החביבים עליי זה פטריות מוקפצות לא משנה כמה שאני אכין פטריות מוקפצות הרעיון שיש מתכון שלוקח פחות מ 5 דקות התעסקות ולהגיש נהדר בעיני.
עד כדי כך שאפילו לא צריך להכין מראש הרי למי אין 5 דקות להקפיץ פטריות ? השילוב עם הפלפלים נותן את המתיקות שלו וביחד זאת חגיגה.
3 מנות
מרכיבים:
400 ג' פטריות שמפיניון (כ 30 פטריות)חצויות
4 פלפלים אדומים / שושקה
כף סילאן / דבש
כף שטוחה א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. לחתוך את הפלפלים למקלות עבים שושקה לחתוך לעיגולים.
2. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הפלפלים כ 5 דקות מידי פעם להקפיץ, להוסיף את הפטריות (פטריות גדולות אני חותכת לרבעים) להקפיץ 2 – 3 דקות לתבל להוסיף סילאן עוד דקה על האש ולהוריד.
3. לפזר פטרוזיליה ולהגיש.
גולשים מכינים וממליצים:
גולדי : "דקות ספורות של הכנה פשוטה ותוצאה יפה וטעימה מאוד!!
מומלץ ביותר :)"