סלט עגבניות עם בצל סגול בזיליקום וגבינת פטה
אני אוהבת לשחק עם הסלט הזה לפי מה שיש לי זמין בבית ומה שיפה כאן שהסלט מקבל הכל באהבה ולא משנה איך אני מכינה אותו הוא יוצא נהדר כל פעם מחדש, באירוח הוא הכוכב של השולחן.
עגבניות (כאן אני מפתיעה כל פעם מחדש) בזיליקום טרי, עלי חסה פריכים, גבינת פטה נגיעות של שמן זית אמאל'ה איזה סלט שווה, תראו כמה יופי בצלחת אחת מרהיבה, לחם קלוי גבינת שמנת מעל הסלט ועדיף שאף אחד לא יפריע לי.
3 מנות
מרכיבים:
300 ג' עגבניות שרי חצויות / עגבניות בינוניות חצויות (תמר)
5 – 6 לי חסה פריכים ורעננים
בצל סגול חצוי ופרוס דק
50 ג' גבינת פטה מפוררת
עלי בזיליקום
מלח – פלפל
הכנות:
1. אפשרות ראשונה:
לחמם תנור ל 200 מעלות לסדר את העגבניות החצויות לפזר מלח גס ושמן זית להנמיך את החום ל 150 מעלות ולאפות 3 שעות להעביר לצנצנת לפרוס 4 שיני שום לפרוסות דקות להוסיף לצנצנת ולכסות עם שמן זית.
2. אפשרות שנייה:
להעביר לקערה את העגבניות שרי לקרוע את החסה להוסיף לעגבניות יחד עם הפטה, והבצל, שמן זית לימון להמליח ולפלפל
אפשר לשלב בין שני סוגי העגבניות זה יוצא נפלא.