סלט חצילים בטחינה
יש המון אנשים שלא מתלהבים לעבוד עם חצילים מה עכשיו להתחיל ללכלך את הכיריים ובתנור צריך להמתין הרבה זמן וכל מה שרציתי זה להכין סלט חצילים שהיו מכינים פעם ולא משנה איזה סלטים אני מכינה על הסלט הזה כולם עפים.
אני קולה את החצילים בדרך שלי 10 דקות ויש חצילים קלויים יפהפיים אני כמעט מתבאסת להוציא את הבשר ולהרוס את הפסים היפים, החציל נפרד בקלות מהקליפה לא צריך לעבוד קשה, בקיצור חציל קלוי בלי כל המהומה.
ואם עדיין לא שכנעתי אנשים סלט חצילים קלוי של פעם ליד חלת השבת הוא מושלם וזה לא אני אומרת אלא כל מי שטעם ממנו 🙂
מרכיבים:
2 חצילים גדולים מאורכים
כשליש כוס טחינה גולמית נוזלית
שליש כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
3/4 כפית מלח
הכנות:
1. להניח את החציל על אש גלויה תוך כדי שמסובבים מידי פעם שיהיה רך מכל הכיוונים, לראות שסכין חודר בקלות פנימה. החיסרון היחיד של השיטה היא מלכלכת את הכיריים הקליפה משחירה ומתפוררת אבל יותר טעים.
2. להניח את החציל על משטח ישר לעשות חתך באמצע לפתוח לצדדים ולהוציא עם כף עץ את בשר החציל זהירות זה חם.
3. אפשרות נוספת לקליית חציל:
לחצות את החציל לחציל להבריש עם שמן ולתבל עם מלח פלפל, רצוי לא להשתמש בחצילים קטנים כי הם מאבדים נפח תוך כדי האפייה. לסדר בטוסטר מסיבי את הנייר אפייה לשים את החצילים (הכמות תלויה בגודל הטוסטר) כשהצד הפתוח כלפי מטה ולסגור, לאפות כ 7 דקות חשוב לומר שזמן האפייה תלוי בטוסטר אני ממליצה לעקוב ומתי שהחצילים רכים מזהיבים ומקבלים את הפסים היפהפיים להוציא החוצה.
4. בעזרת כף להוציא את בשר החצילים ולהניח במסננת כ 30 דקות תנו לנוזלים לצאת כמה שיותר.
5. לקצוץ את בשר החציל להוסיף את שאר המצרכים ולבדוק טעמים.