חצילים ופלפלים בתחמיץ
מכירים את הסלטים שיש בדוכני הפלאפל ? יש מבחר גדול של סלטים שלכמה רגעים אני שוכחת שיש גם פלאפל 🙂 זה אחד הסלטים שהיה שם ולומר לכם שהוא היה טעים ? מה פתאום הוא היה מדהים! לא הצלחתי להפסיק לאכול כל רגע לקחתי עוד.
החמצמצות הנהדרת שעוקצת בלשון הטעם הנהדר של השום, החצילים והפלפלים אין מילים, הגעתי הבייתה והייתי נחושה בדעתי להכין את הסלט הזה וכמובן שהצלחתי. חייבים להכין ואני חייבת להוסיף ממכר בטירוף!
3 – 4 מנות
מרכיבים:
חציל בינוני מאורך יפה ומבריק
2 פלפלים אדומים / צהובים / ירוקים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה (לא תמיד אני שמה)
רבע כוס חומץ
שליש כוס מים
2 כפיות סוכר
חצי כפית מלח
כפית שום כתוש
רבע כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ"מ לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות ולהבריש אותן בשמן, לאפות כ 30 דקות הפרוסות אמורות להיות רכות ומזהיבות.
3. אפשרות נוספת לאפות בטוסטר לחיצה ולקבל את הפסים היפים.
4. בקופסא לשים מחצית מפרוסות החצילים בשכבה, לחתוך את הפלפלים למקלות קצרים ולפזר על החצילים, את השום לפרוס דק ולהוסיף לפזר מעל להוסיף מעל את החצילים שנותרו וקצת פלפלים.
5. לקצוץ דקדק את הפטרוזיליה ולפזר על הירקות.
6. לערבב את ששאר המצרכים ולצקת באופן שווה על הירקות, להכניס למקרר ל 12 שעות.
זה כל כך טעים…
גולשים מכינים וממליצים:
ענבל : "הכנתי לשבת ויצא כל כך טעים ומפנק. הרגשתי בבית מלון 🙂
תודה ניקי. היה לנו לעונג.
מאמצת את המתכון בחום!!!"