חצילים ופלפלים בתחמיץ

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים ופלפלים בתחמיץ

חצילים ופלפלים בתחמיץ

מכירים את הסלטים שיש בדוכני הפלאפל ? יש מבחר גדול של סלטים שלכמה רגעים אני שוכחת שיש גם פלאפל 🙂
זה אחד הסלטים שהיה שם ולומר לכם שהוא היה טעים ? מה פתאום הוא היה מדהים! לא הצלחתי להפסיק לאכול כל רגע לקחתי עוד.
החמצמצות הנהדרת שעוקצת בלשון הטעם הנהדר של השום, החצילים והפלפלים אין מילים.
הגעתי הבייתה והייתי נחושה בדעתי להכין את הסלט הזה וכמובן שהצלחתי. חייבים להכין ואני חייבת להוסיף ממכר בטירוף!

4 – 5 מנות

מרכיבים:

2 חצילים בינוניים מאורכים
2 פלפלים אדומים / צהובים
1/4 חבילת פטרוזיליה
5 כפות חומץ
7 כפות מים
2 כפיות סוכר
חצי כפית מלח
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס


הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ”מ לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות ולהבריש אותן בשמן, לאפות כ 30 דקות הפרוסות אמורות להיות רכות ומזהיבות.

3. לקחת צלחת הגשה לסדר מחצית מהפרוסות בשכבה, לחתוך את הפלפלים למקלות קצרים ולפזר על החצילים, את השום לפרוס דק ולהוסיף לפזר מעל להוסיף מעל את החצילים שנותרו וקצת פלפלים.

4. לקצוץ דקדק את הפטרוזיליה ולפזר על הירקות.

5. לערבב את ששאר המצרכים ולצקת באופן שווה על הירקות, להכניס למקרר ל 12 שעות.

זה כל כך טעים…

16673 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים ופלפלים בתחמיץ

חצילים ופלפלים בתחמיץ

גולשים מכינים וממליצים:

ענבל : “הכנתי לשבת ויצא כל כך טעים ומפנק. הרגשתי בבית מלון 🙂
תודה ניקי. היה לנו לעונג.
מאמצת את המתכון בחום!!!”


69
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביגיל

שלום ניקי
באיזה חום לאפות את החצילים?
אפשר להוסיף לתחמיץ שמיר?

תודה,

טובה

הי ניקי
מתכונים מעולים, מאד אוהבת את הבלוג שלך. שאלה בענייני התחמיץ- נראה לי שכמות נוזלי התחמיץ לא מספיקה לכמות הירקות שבמתכון. האם להכפיל אותם? תודה

אירית

היי ניקי אפשר לשים פלפל קלוי מוכן קנוי במקום הטרי והאם אפשר לחתוך לקוביות את החצילים ?

דבי

היי ניקי
אפשר בלי פטרוזיליה נגמר לי בדיוק

1 3 4 5