חצילים ופלפלים בתחמיץ

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים ופלפלים בתחמיץ

חצילים ופלפלים בתחמיץ

טעים בטירוף! מתאים לכל ארוחה חייבים להכין בשביל להבין כמה שזה טעים, לא מרגישים איך שהקערה מתרוקנת כי לא מפסיקים לאכול ואז מכינים שוב ושוב…

4 מנות

מרכיבים:

2 חצילים בינוניים
2 פלפלים אדומים חתוכים קטן
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה דקדק
5 כפות חומץ
7 כפות מים
2 כפיות סוכר
חצי כפית מלח
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ”מ לרפד תבנית בנייר אפיה משומן לסדר את הפרוסות ולהבריש בשמן.

2. חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות להבריש באמצע, הפרוסות אמורות להיות רכות.

3. לסדר שכבת חצילים מעל לפזר פלפלים שוב חצילים ולסיים בפלפלים להוסיף פטרוזיליה, לערבב את שאר המצרכים ולצקת מעל.

3. להשרות כ 12 שעות

זה כל כך טעים…

שאלות ותשובות :

חייבים את החומץ ? כן
אפשר פלפלים צהובים ? כן
מה עם ירוקים ? לא
אין לי שום כתוש – שן שום קצוצה דק
אפשר לטגן את החצילים ? (למה לטגן ?) אין בעיה
אפשר להכין יום מראש ? כן ורצוי
אפשר להשרות פחות ? אפשר מומלץ כמה שיותר.
זה מתוק ? לא
זה מתאים לארוחת שישי ? כן
יש לי חומץ בלסמי – לא מתאים, החומץ הפשוט לסלט 5%
יש לי חציל אחד גדול – בסדר גמור
איזה שמן ? קנולה

13963 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

חצילים ופלפלים בתחמיץ

חצילים ופלפלים בתחמיץ

גולשים מכינים וממליצים:

ענבל : “הכנתי לשבת ויצא כל כך טעים ומפנק. הרגשתי בבית מלון 🙂
תודה ניקי. היה לנו לעונג.
מאמצת את המתכון בחום!!!”

67
תגובות

  הרשם  
עדכן
טובה

הי ניקי
מתכונים מעולים, מאד אוהבת את הבלוג שלך. שאלה בענייני התחמיץ- נראה לי שכמות נוזלי התחמיץ לא מספיקה לכמות הירקות שבמתכון. האם להכפיל אותם? תודה

אירית

היי ניקי אפשר לשים פלפל קלוי מוכן קנוי במקום הטרי והאם אפשר לחתוך לקוביות את החצילים ?

דבי

היי ניקי
אפשר בלי פטרוזיליה נגמר לי בדיוק

1 3 4 5