חצילים ופלפלים בתחמיץ

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים ופלפלים בתחמיץ

חצילים ופלפלים בתחמיץ

מכירים את הסלטים שיש בדוכני הפלאפל ? יש מבחר גדול של סלטים שלכמה רגעים אני שוכחת שיש גם פלאפל 🙂
זה אחד הסלטים שהיה שם ולומר לכם שהוא היה טעים ? מה פתאום הוא היה מדהים! לא הצלחתי להפסיק לאכול כל רגע לקחתי עוד.
החמצמצות הנהדרת שעוקצת בלשון הטעם הנהדר של השום, החצילים והפלפלים אין מילים.
הגעתי הבייתה והייתי נחושה בדעתי להכין את הסלט הזה וכמובן שהצלחתי. חייבים להכין ואני חייבת להוסיף ממכר בטירוף!

4 – 5 מנות

מרכיבים:

2 חצילים בינוניים מאורכים
2 פלפלים אדומים / צהובים
1/4 חבילת פטרוזיליה
5 כפות חומץ
7 כפות מים
2 כפיות סוכר
חצי כפית מלח
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ”מ לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות ולהבריש אותן בשמן, לאפות כ 30 דקות הפרוסות אמורות להיות רכות ומזהיבות.

3. לקחת צלחת הגשה לסדר מחצית מהפרוסות בשכבה, לחתוך את הפלפלים למקלות קצרים ולפזר על החצילים, את השום לפרוס דק ולהוסיף לפזר מעל להוסיף מעל את החצילים שנותרו וקצת פלפלים.

4. לקצוץ דקדק את הפטרוזיליה ולפזר על הירקות.

5. לערבב את ששאר המצרכים ולצקת באופן שווה על הירקות, להכניס למקרר ל 12 שעות.

זה כל כך טעים…

54540 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים ופלפלים בתחמיץ

חצילים ופלפלים בתחמיץ

גולשים מכינים וממליצים:

ענבל : “הכנתי לשבת ויצא כל כך טעים ומפנק. הרגשתי בבית מלון 🙂
תודה ניקי. היה לנו לעונג.
מאמצת את המתכון בחום!!!”

95
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעל

היי ניקי ותודה על המתכונים הפשוטים והטעימים.
יש לי פטרוזיליה אבל ממש בא לי כוסברה. מתאים להחליף או לערבב חצי חצי?

tehila

היי ניקי
אין על המתכונים שלך בעולם,
רק רציתי לשאול האים אפשר לחתוך את החצילים לקוביות שיהיה פחות או יותר בגודל של הפלפלים, אם כן איך אני מורחת את החציל בשמן באמצע האפיה?
ושאלה אחרונה כמה ימים זה יכול להישאר טעים במקרר, אני רוצה להכין לשבת ולחג,
תודה רבה מראש

עידן

במידה ואין לי כרגע חומץ ויש לי חומץ בן יין – זה אותו דבר?
מה ההבדל אם יש?

מירית

אין עליך ניקי!בדיוק הכנתי חצילים ולא ידעתי איזה רוטב לעשות..
שבת שלום:)

דורית

אין על המתכונים שלך האחת והיחידה הכל פשוט טעים ברמות סלט מהמם כמעט כל הבישולים שלי זה ממך אני מתקשה לעמוד הרבה במטבח ואת במתכונים שלך עושה את זה קל ונעים תודה

רחל

הכנתי את החצילים והפילפלים בשמחה כמו שאני שמחה לכל מתכון חדש שלך. לצערי החצילים נישארו בהירים ולא ניתנים לאכילה. איך אני יכולה ל”תקן ” את הדבר כדי שיהיה אכיל.עלי לציין שחיכיתי 48 שעות מינימום לפני שהגשתי.

כרמלה

שלום ניקי ב
האם רק את החצילים את שמה בתנור ? לא ברור המתכון
ואת הפלפלים החיים – מפזרים על החצילים המבושלים ?
ועל זה את הרוטב ? זה מה שהבנתי
סליחה אם תוכלי להסביר שוב אני אשמח