חצילים ופלפלים בתחמיץ

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים ופלפלים בתחמיץ

חצילים ופלפלים בתחמיץ

מכירים את הסלטים שיש בדוכני הפלאפל ? יש מבחר גדול של סלטים שלכמה רגעים אני שוכחת שיש גם פלאפל 🙂
זה אחד הסלטים שהיה שם ולומר לכם שהוא היה טעים ? מה פתאום הוא היה מדהים! לא הצלחתי להפסיק לאכול כל רגע לקחתי עוד.
החמצמצות הנהדרת שעוקצת בלשון הטעם הנהדר של השום, החצילים והפלפלים אין מילים.
הגעתי הבייתה והייתי נחושה בדעתי להכין את הסלט הזה וכמובן שהצלחתי. חייבים להכין ואני חייבת להוסיף ממכר בטירוף!

4 – 5 מנות

מרכיבים:

2 חצילים בינוניים מאורכים
2 פלפלים אדומים / צהובים
1/4 חבילת פטרוזיליה
5 כפות חומץ
7 כפות מים
2 כפיות סוכר
חצי כפית מלח
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ”מ לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות ולהבריש אותן בשמן, לאפות כ 30 דקות הפרוסות אמורות להיות רכות ומזהיבות.

3. לקחת צלחת הגשה לסדר מחצית מהפרוסות בשכבה, לחתוך את הפלפלים למקלות קצרים ולפזר על החצילים, את השום לפרוס דק ולהוסיף לפזר מעל להוסיף מעל את החצילים שנותרו וקצת פלפלים.

4. לקצוץ דקדק את הפטרוזיליה ולפזר על הירקות.

5. לערבב את ששאר המצרכים ולצקת באופן שווה על הירקות, להכניס למקרר ל 12 שעות.

זה כל כך טעים…

54869 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים ופלפלים בתחמיץ

חצילים ופלפלים בתחמיץ

גולשים מכינים וממליצים:

ענבל : “הכנתי לשבת ויצא כל כך טעים ומפנק. הרגשתי בבית מלון 🙂
תודה ניקי. היה לנו לעונג.
מאמצת את המתכון בחום!!!”

97
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעל

יש לי שאלה, האם אין צורך לקלות גם את הפלפלים? אודה על תשובה

שירה

היי ניקי
בעלי מתעקש על הטיגון 🙁
לעשות אותו דבר רק לטגן או שצריך לשנות משהו?

עדה

שלום ניקי,
שנים רבות אני נמנעת מלהכין את החצילים בתחמיץ מאחר שנהגתי לטגן אותם לפני ששמתי את התחמיץ . כמות השמן שהם ספגו פשוט היתה “כבדה” מבחינת הקלוריות.
התפתיתי להכין את המתכון שמופיע כאן. התגובות של כולם היו שהחצילים והפלפלים טעימים מאד והמשפחה מבקשת “להחזיר” את הסלט הזה אל התפריט המשפחתי.
תודה על מתכון נפלא. מועדים לשמחה.

חיה

היי ניקי תודה רבה יצא מושלם בהחלט עשה לנו את השבת 🙂

יעל

איך “קולים” אולי לכולם זהברור אבל לי לא: מה ז”א? “קולים? איך? על אש? בתנור? איך?

תודה מראש והאתר שלך מאד יפה מגוון ומעניין אפילו למתחילה כמוני.

הדס

היי ניקי,
אני חייבת להגיד לך שאני נהנית מהמתכונים שלך כל פעם מחדש! את אלופה!

ולשאלה, אחרי ההכנה שמים במקרר או שמשאירים בחוץ במשך 12 שעות?

תודה (:

שגיא

ניקי זה מתכון פשוט מוצלח או פשוט ומוצלח או גם וגם.

כמה זמן אפשר לשמור את הסלט? האם החומץ בעצם גורם לו להיות “בלתי מתקלקל” כמעט?