חצילים ופלפלים בתחמיץ

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים ופלפלים בתחמיץ

חצילים ופלפלים בתחמיץ

מכירים את הסלטים שיש בדוכני הפלאפל ? יש מבחר גדול של סלטים שלכמה רגעים אני שוכחת שיש גם פלאפל 🙂
זה אחד הסלטים שהיה שם ולומר לכם שהוא היה טעים ? מה פתאום הוא היה מדהים! לא הצלחתי להפסיק לאכול כל רגע לקחתי עוד.
החמצמצות הנהדרת שעוקצת בלשון הטעם הנהדר של השום, החצילים והפלפלים אין מילים.
הגעתי הבייתה והייתי נחושה בדעתי להכין את הסלט הזה וכמובן שהצלחתי. חייבים להכין ואני חייבת להוסיף ממכר בטירוף!

4 – 5 מנות

מרכיבים:

2 חצילים בינוניים מאורכים
2 פלפלים אדומים / צהובים
1/4 חבילת פטרוזיליה
5 כפות חומץ
7 כפות מים
2 כפיות סוכר
חצי כפית מלח
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי 3 מ”מ לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה לסדר את הפרוסות ולהבריש אותן בשמן, לאפות כ 30 דקות הפרוסות אמורות להיות רכות ומזהיבות.

3. לקחת צלחת הגשה לסדר מחצית מהפרוסות בשכבה, לחתוך את הפלפלים למקלות קצרים ולפזר על החצילים, את השום לפרוס דק ולהוסיף לפזר מעל להוסיף מעל את החצילים שנותרו וקצת פלפלים.

4. לקצוץ דקדק את הפטרוזיליה ולפזר על הירקות.

5. לערבב את ששאר המצרכים ולצקת באופן שווה על הירקות, להכניס למקרר ל 12 שעות.

זה כל כך טעים…

46960 צפיות 34 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים ופלפלים בתחמיץ

חצילים ופלפלים בתחמיץ

גולשים מכינים וממליצים:

ענבל : “הכנתי לשבת ויצא כל כך טעים ומפנק. הרגשתי בבית מלון 🙂
תודה ניקי. היה לנו לעונג.
מאמצת את המתכון בחום!!!”

91
תגובות

  הרשם  
עדכן
אסתר

שלום ניקי
כבר סיפרתי לך שזה מתכון מעולה (בעצם, כל המתכונים…)
שאלה – האם כדאי להקפיא את פרוסות החצילים אפויות,
ויום לפני ההגשה להמשיך החל משלב 3 ?

אסתר

שלום ניקי
אני משתמשת הרבה באתר שלך, כל המשפחה נהנית.
מהמתכון הזה אני נהנית במיוחד, עד כה התפיסה שלי היתה
שע”מ שחצילים יהיו טעימים הם מבקשים “לשתות הרבה שמן”
ופה במינימום שמן, יוצא טעים מאוד.
יישר כוח !

ענת

אההה…והאם קוסברה גם מתאימה פה או עדיף פטרוזליה?

ענת

ניקי הי,
עשיתי פרוסות חצילים בתנור כמו במתכון רק שתבלנתי אותם בפפריקה מלח מעט כמון ומעט שמן זית, זה קצת יבש לבני הבית. את חושבת שאם אני יוסיף להם את המתכון הזה…זה יהיה טעים? או שיש לך משהו אחר להציע לעשות איתם?

אורית

ניקי שלום.
עשיתי את המתכון הזה הרבה פעמים והוא ממש מצוין.
רציתי לשאול , קליתי את הפרוסות ואני רוצה להקפיא עד ראש השנה. נראה לך שזה אפשרי? ואז לפני החג אפשיר אותם ואטבל.

בתיה ולדומירסקי

היי ניקי
אפשר לשים בתנור את החצילים אחד על השני?או רק שכבה אחת??
מכינה עכשיו…

שגיא

שוב ביקשו ממני להביא למפגש הזה את הסלט חצילים והפלפלים בתחמיץ.
הוא פשוט הצלחה מסחררת.
שוב…. תודה.

הבעיה שתמיד נתקלתי בהכנת הסלט הזה, היא בחיתוך החצילים להוביא הרצוי ושוויוני בין עוביי הפרוסות.

אני מניח שלבשלנים היותר ותיקים פה יש איזה כלי חתיך בשביל זה (מנדולינה??), אבל היום מצאתי דרך שעובדת לי.
אני חותך את החציל קודם כל לאורכו!!
אחר כך פורס חצאי פרוסות שוות ויפות.

רק רציתי לשתף