טחינה כמו במסעדות
אני הכרתי את הטחינה הזאת במסעדה מזרחית מהסוג שפותחים את הארוחה עם מיליון סלטים ובכל הסלטים שהוגשו הייתה הטחינה הזאת תמימה כזאת עם ערימת ירקות קצוצים מעל נגיעה של שמן ועירית וכמה נגיעות טחינה מעל.
פעם ראשונה שיצא לי לראות טחינה מוגשת ככה הגשה יפהפייה ישר טבלתי את הפיתה בטחינה והשילוב עם הירקות זה קסם, מה הביג דיל ? לא יודעת אני רק יודעת שברגע שטעמתי מהטחינה עם הירקות לא יכולתי להפסיק לאכול.
לימון חמצמץ השום נותן את הארומה שלו נגיעות של מלח ופלפל אין כמו טחינה של מסעדות.
מרכיבים:
3/4 כוס טחינה גולמית נוזלית
3/4 כוס מים
כפית גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון
3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח מעט יותר
ירקות:
2 עגבניות חתוכות קטן
2 מלפפונים חתוכים קטן
מעט עירית
מעט שמן
הכנות:
1. לערבב נמרצות טחינה גולמית ומים מי שמעדיף יותר נוזלי או סמיך יותר שישחק עם כמויות המים, להוסיף מיץ לימון, שום, פטרוזיליה ותבלינים.
2. להעביר לקערת הגשה לפזר מעט פפריקה מתוקה, לתבל את הירקות עם מעט שמן מלח ופלפל לשים מעל הטחינה את הירקות נגיעה של שמן ומעט טחינה להזליף מעל ולהגיש.
מעולה!