מתכון לסלט חצילים ופלפלים בתנור
סלט חצילים נפלא שאין ארוחה בלעדיו אני כל כך אוהבת את החמצמצות של הפלפלים והרכות של החצילים ומה שהכי יפה שהכל בתנור בלי לטרוח יותר מידי, בהגשה הסלט הזה יפהפה רק תראו את הצבעים כבר עושה חשק לאכול.
טיפ קטן כל פעם שיש מבצע עם פלפלים וחצילים זה סלט חובה להכין קשה לדמיין ארוחת שישי בלעדיו ואצלי הוא קבוע בארוחת ערב נטו ירקות להגיש עם גבינות וטוסטים זאת ארוחת ערב מעולה להכין ולהתענג.
מרכיבים:
2 חצילים בינוניים מאורכים ומבריקים
4 – 5 פלפלים גדולים
תחמיץ:
3 שיני שום קצוצות
3 כפות חומץ 5%
קצת מיץ לימון
3 כפות מים
2 כפות שמן
חצי כפית סוכר
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 – 190 מעלות ולרפד תבנית עם נייר אפייה משומן.
2. לחתוך את החצילים לפרוסות בעובי בינוני לסדר על הנייר בצפיפות כמה שיותר להזליף / להבריש שמן ולהמליח.
3. לאפות כ 30 – 40 דקות החצילים מזהיבים.
4. לחצות את הפלפלים להוציא את הגבעול ואת הגרעינים לסדר בתבנית עם נייר אפייה כשהצד התחתון כלפי מטה לאפות על 190 מעלות כ 30 דקות להשאיר בתנור עוד 20 דקות להוציא ולקלף.
5. לחצות את החצילים לחתוך את הפלפלים גס להעביר לקערה להוסיף את שאר המצרכים לערבב ולהגיש.
גולשים מכינים וממליצים:
שירה : "לכבוד שבת חובה בשולחן יצא מעולה!!!!"
מור : "מתכון פצצה!!! תודה ניקי"