יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים יום העצמאות מתכונים טבעוניים סלטים סלטים קרים

סלט חצילים ופלפלים קלויים בתנור

30 אפריל 2014
(Visited 11,301 times, 3 visits today)
סלט חצילים ופלפלים קלויים בתנור

סלט חצילים ופלפלים קלויים בתנור

סלט קל טעים ופשוט, כולו אפוי וזה הדבר היפה כאן. תשכחו מטיגון החציל יוצא נהדר והסלט הזה מתאים לכל ארוחה.

מרכיבים:

חציל גדול
2 פלפלים אדומים
2 שיני שום קצוצות
2 כפות חומץ
3 כפות מים
2 כפות שמן
מעט סוכ
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

    איזה כיף פורים מגיע ואפשר להתחיל לחשוב על אוזני המן, הבצק המתקתק עם מילוי שוקולדי טעים כל ביס נהדר והכי כיף שהילדים אוכלים.
    אפשר למלא בכל מלית שאוהבים מפרג ועד אגוזים, מאוד נוח לעבודה ואפשר לאמץ אותו להכנת עוגיות פשוטות ואפילו לא צריכים את המילוי.
    בגלל המצב הלא רגיל שכולנו נמצאים שרובנו נמצאים בבתים ופחות מסתובבים בחוץ צריך למצוא דרך להעסיק את הילדים שעדיין נמצאים בבית ולא חזרו לבית הספר.
    לכן בחרתי בבצק הזה, בצק נוח לעבודה עם הילדים ויוצאות אוזני המן נהדרות ועל הדרך מעסיקים את הילדים לפחות שעה. כבר אמרתי שהוא פרווה ?
    לפני שאתם מתחילים להכין קבלו סרטון.

    30 אוזני המן

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את החציל לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להזליף שמן ולהמליח.

3. לחצות את הפלפלים, לזרוק את הראש, להוסיף את הפלפלים ליד החצילים לאפות עד שהם מתקמטים, החצילים אמורים להיות זהובים ורכים. בערך כ 30 דקות.

3. לחתוך לקוביות ולהוסיף את שאר המצרכים לערבב  ולהמתין חצי שעה לפני ההגשה.

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : “לכבוד שבת חובה בשולחן יצא מעולה!!!!”

מור : “מתכון פצצה!!! תודה ניקי”

הרשם
עדכן
85 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,תודה על מתכונים מוצלחים,האם אפשר להקפיא את הסלט?

היי ניקי, אני רוצה להכין עכשיו. למה מיועדים המים? האם הם נחוצים?

הכנתי ויצא לי כמות גדולה, אפשר להקפיא את זה?

תודה רבה. עוד שאלה בעניין אחר- אחרי שנים של נסיונות כושלים באפיית עוגות סופסוף הבנתי שכל הבעיה היתה בחום התנור ומעכשיו אני אופה בהצלחה רבה מהעוגות המעולות שלך על 160 מעלות. אז דבר ראשון תבורכי אין צורך בשום ספר מתכונים את קבועה אצלי במטבח בבישול ואפיה והכל טעים ברמות. השאלה שלי עכשיו לגבי אפיית חלות- אני לא בטוחה על איזה חום כדאי לאפות, אם להנמיך כמו בעוגות או שזה עניין אחר לגבי בצק?

הי ניקי השבוע העלית חצילים אפויים מצופים בפירורי לחם. אני לא מוצאת את זה..

הי ניקי, האם הכוונה להוסיף את השום כשהוא חי?
והגמבה והחציל ביחד באותה תבנית?
תודה רבה מראש, והמשך יום טוב!!

היי ניקי, חייבת עזרה המקצועית שלך! המקרר הקפיא לי את כל הירקות והפירות ונתקעתי עם כמות גדולה של פלפלים כתומים מהממים שהפכו ל”סמרטות”. מה אפשר להכין מהם?