יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

סלטים סלטים קרים

סלט עגבניות ופלפלים חריפים

2 יולי 2014
(Visited 8,326 times, 1 visits today)
סלט עגבניות ופלפלים חריפים

סלט עגבניות ופלפלים חריפים

אין ארוחת שישי בלי הסלט הזה, אני כל כך אוהבת אותו שאני מכינה אותו גם באמצע השבוע. מתכון קל ופשוט הוא הליווי המושלם לחלת השבת טעים טעים. מידי פעם יש לי עגבניות שנראות ככה ככה, אני בודקת שיש לי פלפל חריף ותוך כמה דקות הסלט הזה נמצא על האש. תאמינו לי הוא שווה כל טעימה ותכינו הרבה כי הוא אוכלים אותו ישירות מהמחבת וכדאי שישאר משהו ליותר מאוחר.

מרכיבים:

2 בצלים
2 פלפלים
3 עגבניות
4 שיני שום
פלפל גדול ירוק חריף
כפית שטוחה סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • מטבוחה חצילים

    אם יש משהו שאני אוהבת זה חצילים וסלט חצילים זה אליפות! שילבתי מטבוחה וחצילים ביחד ויצא ללקק ת'אצבעות פשוט נפלא. תדמיינו את את חלת השבת עם המטבוחה הזאת וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
    מחפשים מעדן שמשתלב נהדר בארוחה ? לכו על המטבוחה חצילים, אתם לא תפסיקו להכין…

  • סלסה רוטב משגע!

    אם יש דבר שכיף שיש במקרר זה פינוקים בסגנון כאלה,
    חריף פיקנטי טעמים חזקים ועכשיו תתארו לכם את הסלסה על חלת השבת שסופגת את המיץ של הירקות איזה ביס מופלא! יצא לי הרבה ולכמה רגעים חשבתי שהגזמתי אבל זה חוסל בכיף ותאמינו לי שהכנתי הרבה.
    אפשר לאכול בכיף והרבה אין כאן שום דבר מטוגן, מתכון בריא קל וטעים זה אומר הכל נכון ?
    מצאתי את עצמי אוכלת את זה עם כפית ביס אחרי ביס.
    זה נהדר לכל הארוחות, חלבי בשרי מתאים להכל וזה משלים את הארוחה.

    יוצא הרבה

הכנות:

1. למלא סיר עם מים להרתיח לסמן איקס על כל עגבניה להוסיף למים ולבשל 2 – 3 דקות לסנן ולקרר.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל, לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה עד שמזהיב (אחלה ריח).

*3. לחתוך את הפלפלים כולל הפלפל החריף לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל לתת טיגון קל של דקה, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף לפלפלים, להוסיף 3/4 כוס מים סוכר ולתבל לבשל כחצי שעה מידי פעם לבחוש, במידה וחסר נוזלים להוסיף מעט מים.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יומיים שלושה מראש, מי שלא אוהב חריף שיוותר על הפלפל החריף, נהדר עם חלה לשבת טעים ברמות. הסוכר לא הופך את הסלט למתוק. לא חייבים לעשות את סעיף 1.

סלט עגבניות ופלפלים חריפיםסלט עגבניות ופלפלים חריפיםסלט עגבניות ופלפלים חריפיםסלט פלפלים ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

סמדר : " ניקי, יצא טעים מאוד. מאז שהכרתי את האפליקציה המופלאה הזאת, אני כבר לא קונה סלטים מוכנים! איזה חיסכון בכסף ובבריאות!

הרשם
עדכן
61 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

תודה רבה על כל המתכונים הם פשוט מוצלחים!!!!!!!!

אין לי אבקת מרק זה בסדר??
קוביה של אבקת פירטיות יעזור??
אני רוצה להוסיף ירוקים מה יותר מתאים כוסברה או פטרוזיליה???
מתי מוסיפים אותם ?כשזה מוכן או בבישול???

איזה אבקת מרק?? בטעם עוף?

הי ניקי, הסלט הזה יהיה טוב עם עגבניות שרי? נשארו לי מלא במקרר וכבר לא משהו לסלט טרי …

חבל שלא רואים את אופן ההכנה בגלל מודעת פירסום שמסתירה

האם אפשר להוסיף פטרוזיליה/כוסברה?

ממש מעולה, הכנתי כמות כפולה וחיסלתי את הרוב בעצמי. השתמשתי בעגבניות תמר שלמות קלופות מקופסת שימורים איטלקית וקצצתי אותן בסכין, הוספתי עם הנוזלים מהקופסה. יצא מעדן.