סלט עגבניות ופלפלים חריפים
אין ארוחת שישי בלי הסלט הזה, אני כל כך אוהבת אותו שאני מכינה אותו גם באמצע השבוע. מתכון קל ופשוט הוא הליווי המושלם לחלת השבת טעים טעים. מידי פעם יש לי עגבניות שנראות ככה ככה, אני בודקת שיש לי פלפל חריף ותוך כמה דקות הסלט הזה נמצא על האש. תאמינו לי הוא שווה כל טעימה ותכינו הרבה כי הוא אוכלים אותו ישירות מהמחבת וכדאי שישאר משהו ליותר מאוחר.
מרכיבים:
2 בצלים
2 פלפלים
3 עגבניות
4 שיני שום
פלפל גדול ירוק חריף
כפית שטוחה סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. למלא סיר עם מים להרתיח לסמן איקס על כל עגבניה להוסיף למים ולבשל 2 – 3 דקות לסנן ולקרר.
2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל, לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה עד שמזהיב (אחלה ריח).
*3. לחתוך את הפלפלים כולל הפלפל החריף לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל לתת טיגון קל של דקה, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף לפלפלים, להוסיף 3/4 כוס מים סוכר ולתבל לבשל כחצי שעה מידי פעם לבחוש, במידה וחסר נוזלים להוסיף מעט מים.
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יומיים שלושה מראש, מי שלא אוהב חריף שיוותר על הפלפל החריף, נהדר עם חלה לשבת טעים ברמות. הסוכר לא הופך את הסלט למתוק. לא חייבים לעשות את סעיף 1.
גולשים מכינים וממליצים:
סמדר : " ניקי, יצא טעים מאוד. מאז שהכרתי את האפליקציה המופלאה הזאת, אני כבר לא קונה סלטים מוכנים! איזה חיסכון בכסף ובבריאות!