סלט עגבניות ופלפלים חריפים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סלט עגבניות ופלפלים חריפים

סלט עגבניות ופלפלים חריפים

אין ארוחת שישי בלי הסלט הזה, אני כל כך אוהבת אותו שאני מכינה אותו גם באמצע השבוע. מתכון קל ופשוט הוא הליווי המושלם לחלת השבת טעים טעים. מידי פעם יש לי עגבניות שנראות ככה ככה, אני בודקת שיש לי פלפל חריף ותוך כמה דקות הסלט הזה נמצא על האש. תאמינו לי הוא שווה כל טעימה ותכינו הרבה כי הוא אוכלים אותו ישירות מהמחבת וכדאי שישאר משהו ליותר מאוחר.

מרכיבים:

2 בצלים
2 פלפלים
3 עגבניות
4 שיני שום
פלפל גדול ירוק חריף
כפית שטוחה סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. למלא סיר עם מים להרתיח לסמן איקס על כל עגבניה להוסיף למים ולבשל 2 – 3 דקות לסנן ולקרר.

2. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל, לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה עד שמזהיב (אחלה ריח).

*3. לחתוך את הפלפלים כולל הפלפל החריף לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל לתת טיגון קל של דקה, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף לפלפלים, להוסיף 3/4 כוס מים סוכר ולתבל לבשל כחצי שעה מידי פעם לבחוש, במידה וחסר נוזלים להוסיף מעט מים.

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יומיים שלושה מראש, מי שלא אוהב חריף שיוותר על הפלפל החריף, נהדר עם חלה לשבת טעים ברמות. הסוכר לא הופך את הסלט למתוק. לא חייבים לעשות את סעיף 1.

20193 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סלט עגבניות ופלפלים חריפיםסלט עגבניות ופלפלים חריפיםסלט עגבניות ופלפלים חריפיםסלט פלפלים ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

סמדר : ” ניקי, יצא טעים מאוד. מאז שהכרתי את האפליקציה המופלאה הזאת, אני כבר לא קונה סלטים מוכנים! איזה חיסכון בכסף ובבריאות!

54
תגובות

  הרשם  
עדכן
מלי

האם צריך להוריד את הקליפה מהעגבניות?

רחל

היי ניקי
במידה ואין לי אבקת מרק
מה ניתן לשים במקום
ו
דבר שני את יכולה בערך להגיד ל כמה מלח ופלפל שמים?

דיקלה

ניקי תודה על כל המתכונים שלך כל הזמן מחדש אני נדהמת מהיצרתיות שלך בבישול הכנתי היום את הסלט ממש טעים תודה על המתכונים שלך

לימור

ניקי הי,
את העגבניות כדאי לחלוט לפני הבישול ? האם הקליפה לא מבצבצת לה לאחר הבישול ?
שבת שלום 🙂

אירה

היי ניקי, הכנתי את הסלט אתמול עם פלפל אחד והוא לא יצא חריף.. את חושבת שיש אפשרות לחמם אותו היום על המחבת ולהוסיף עוד פלפל?

לינוי

ערב טוב ניקי
אודה לתשובה מהירה כי אני רוצה להכין עכשיו.השאלה אם אפשר להכין ברביעי כשהארוחה בשישי בערב.

ברק

שלום ניקי,
נחשפתי לראשונה לאתר שלך כשחיפשתי מתכון ללביבות ללא טיגון.
גרפתי – ים מחמאות (וכמובן פירגנתי לך..).

שאלה:
הבישול, לאחר הוספת התבלינים: בסיר מכוסה או גלוי?

תודה,
את נהדרת !!