יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

סלטים סלטים קרים

איך מכינים סלט חצילים בטחינה ?

13 אוגוסט 2014
(Visited 2,221 times, 1 visits today)

כל הסודות לסלט חצילים בטחינה מושלם…

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • מטבוחה חצילים

    אם יש משהו שאני אוהבת זה חצילים וסלט חצילים זה אליפות! שילבתי מטבוחה וחצילים ביחד ויצא ללקק ת'אצבעות פשוט נפלא. תדמיינו את את חלת השבת עם המטבוחה הזאת וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
    מחפשים מעדן שמשתלב נהדר בארוחה ? לכו על המטבוחה חצילים, אתם לא תפסיקו להכין…

  • סלסה רוטב משגע!

    אם יש דבר שכיף שיש במקרר זה פינוקים בסגנון כאלה,
    חריף פיקנטי טעמים חזקים ועכשיו תתארו לכם את הסלסה על חלת השבת שסופגת את המיץ של הירקות איזה ביס מופלא! יצא לי הרבה ולכמה רגעים חשבתי שהגזמתי אבל זה חוסל בכיף ותאמינו לי שהכנתי הרבה.
    אפשר לאכול בכיף והרבה אין כאן שום דבר מטוגן, מתכון בריא קל וטעים זה אומר הכל נכון ?
    מצאתי את עצמי אוכלת את זה עם כפית ביס אחרי ביס.
    זה נהדר לכל הארוחות, חלבי בשרי מתאים להכל וזה משלים את הארוחה.

    יוצא הרבה

הכנות:

נורא קשה לקלף את החציל נשארות קצת חתיכות קליפה קטנות – לא נורא, אני אגלה לכם בסוד
שאני אוהבת את החתיכות האלה יש להן טעם מיוחד טעים כזה.
איך בוחרים חצילים ? מומלץ לקנות חציל בלי גרעינים
איך יודעים ? החציל הנקבה הוא בלי גרעינים והוא קל יותר, משקל כבד זה אומר שיש הרבה גרעינים והחציל יכול להיות מריר. הדרך הכי טובה לשאול את הירקן
חייבים לקלות את החציל על הגז ? לא אפשר גם בתנור לחורר קצת להכניס לתנור חם על 190 מעלות עד  שהוא רך להפוך מידי פעם זה לוקח זמן ועל האש הוא קצת יותר טעים. לוקח בסביבות 45 דקות.
אצלנו משתמשים בטחינה גולמית ולא מוכנה-  אצלנו לא אז כל אחד יעשה מה שהוא אוהב.
טחינה גולמית מאוד סמיכה ומשתלטת על הטעם של החציל, אני יודעת שיש חולקים עליי.
ניקי בא לי להתעקש אני מעדיף טחינה גולמית מה הכמויות ? להוסיף לחציל כמה כפות שמן זית ובסביבות שתי כפות טחינה גולמית ולהוסיף כף פטרוזיליה קצוצה
אנחנו שוטפים את החציל במי ברז ואז קולפים – חבל כל הטעמים נשטפים, מומלץ לא לשטוף הרבה יותר טעים צריך להרגיש את הטעם הקלוי / שרוף
ניקי איזה חציל מומלץ ? הבלאדי קצת יותר קשה לקילוף אבל הטעם אליפות.
איך נראה הבלאדי ? הוא רחב יותר מחציל רגיל נראה כמו מניפה
איזה טחינה מומלץ להשתמש ? היונה או הנסיך ואני הכי אוהבת את הסוג השלישי, מה שיש בבית…
איך אפשר לקלף החציל חם מאוד – מידי פעם לשטוף את האצבעות במים
פטנט שמקל על הקילוף של החצילים – להכניס לשקית ניילון סגורה ל 10 דקות.
ניקי התבלבלתי מכל מה שכתבת איך מקלפים ? כל אחד נוהג אחרת צריך לבחור מה שמתאים לך.

הרשם
עדכן
16 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

טיפ שראיתי בסרטון שהפיצו פעם.. חציל נקבה מזהים בעזרת השקע בתחתית. כמו טבור עגול שקוע..
בנקבה יש פחות גרעינים. לדבריו הגרעינים הם ששותים את השמן..

תודה על כל הטיפים ניקי. אין עליך. כבר שנים ♡

למה אין את המתכון עצמו?

היי.
גם אני לא רואה את המתכון.
חג שמח וכשר לכולם

הי! פספסתי משהו?
אני לא רואה את המתכון בעצמו רק שאלות ותשובות…

ניקי יקרה שלום,
אני לא מרבה לכתוב לך ולהודות לך , אני רוצה להודות לך על אתר מדהים . אני כל הזמן נכנסת יוצאת כל מתכון יותר טעים מהשני מדהים .
אני נכנסת לאתר שלך ופשוט מתבלבלת מרוב כמות של מתכונים פשוטים וכי טעימים.
תודה רבה !!!!

למה להסתבך עם הקילוף? לאחר הקליה מניחים את החציל על משטח חיתוך, וחותכים אותו לאורכו, בעזרת מזלג מרוקנים את כל התוכן, לא מלכלכים ולא מתלכלכים…
ניקי, זו הזדמנות להודות על אתר מקסים שהוא כולו לב רחב שחולק ללא תמורה!

ניקי שלום
האם את מליצה להכין את הטחינה בבית ואז להוסיף לחצילים?
(אני מבינה מה שכתבת לגבי ההשתלטות של טחינה גולמית על הטעם- הרגשתי את זה ולכן לא הכנתי יותר את הסלט הזה)
תודדדדדדדדדדדדדה