כל הסודות לסלט חצילים בטחינה מושלם…
הכנות:
נורא קשה לקלף את החציל נשארות קצת חתיכות קליפה קטנות – לא נורא, אני אגלה לכם בסוד
שאני אוהבת את החתיכות האלה יש להן טעם מיוחד טעים כזה.
איך בוחרים חצילים ? מומלץ לקנות חציל בלי גרעינים
איך יודעים ? החציל הנקבה הוא בלי גרעינים והוא קל יותר, משקל כבד זה אומר שיש הרבה גרעינים והחציל יכול להיות מריר. הדרך הכי טובה לשאול את הירקן
חייבים לקלות את החציל על הגז ? לא אפשר גם בתנור לחורר קצת להכניס לתנור חם על 190 מעלות עד שהוא רך להפוך מידי פעם זה לוקח זמן ועל האש הוא קצת יותר טעים. לוקח בסביבות 45 דקות.
אצלנו משתמשים בטחינה גולמית ולא מוכנה- אצלנו לא אז כל אחד יעשה מה שהוא אוהב.
טחינה גולמית מאוד סמיכה ומשתלטת על הטעם של החציל, אני יודעת שיש חולקים עליי.
ניקי בא לי להתעקש אני מעדיף טחינה גולמית מה הכמויות ? להוסיף לחציל כמה כפות שמן זית ובסביבות שתי כפות טחינה גולמית ולהוסיף כף פטרוזיליה קצוצה
אנחנו שוטפים את החציל במי ברז ואז קולפים – חבל כל הטעמים נשטפים, מומלץ לא לשטוף הרבה יותר טעים צריך להרגיש את הטעם הקלוי / שרוף
ניקי איזה חציל מומלץ ? הבלאדי קצת יותר קשה לקילוף אבל הטעם אליפות.
איך נראה הבלאדי ? הוא רחב יותר מחציל רגיל נראה כמו מניפה
איזה טחינה מומלץ להשתמש ? היונה או הנסיך ואני הכי אוהבת את הסוג השלישי, מה שיש בבית…
איך אפשר לקלף החציל חם מאוד – מידי פעם לשטוף את האצבעות במים
פטנט שמקל על הקילוף של החצילים – להכניס לשקית ניילון סגורה ל 10 דקות.
ניקי התבלבלתי מכל מה שכתבת איך מקלפים ? כל אחד נוהג אחרת צריך לבחור מה שמתאים לך.