סלט כרוב סגול
אחד הסלטים הכי קלים ואהובים שיש ותמיד זוכה להצלחה בכל אירוח, רצועות כרוב דקיקות סלט מרענן שילוב נהדר של כרוב וגזר עם רוטב מעולה. המתיקות הטבעית של הגזר עם הפריכות של הכרוב תמיד הולך ביחד.
אבל הגאונות של הסלט הזה אין ספק זה הרוטב חמצמצות של המיץ תפוזים והמתקתקות של הסילאן יחד עם החרדל והשמן זית נותן השלמה טובה לסלט ומקפיץ אותו לגבהים, אולי בגלל זה הוא מלווה אותי כבר שנים בכל אירוח או לארוחת ערב.
מנצח כל פעם מחדש.
מרכיבים:
כרוב קטן סגול קצוץ דק או חתוך לרצועות דקות
3 גזרים מגורדים גס בחורים הגדולים
בצל סגול פרוס דק
רוטב נפלא!
4 כפות גדושות מיץ תפוזים
4 כפות גדושות שמן זית
כפית שום כתוש
כפית סילאן
כפית חרדל
פלפל לבן
מלח
הכנות:
1. לשים את הכרוב במסננת לשטוף היטב ולייבש.
2. להעביר את הכרוב והגזר לקערה גדולה לערבב תפוזים, שמן זית, שום, סילאן, חרדל, מלח ופלפל להעביר לצנצנת סגורה לשקשק היטב ולתבל את הסלט להכניס למקרר מכוסה ל 30 דקות, הכרוב והגזר מתרככים ועדיין שומרים על פריכות.
3. לשמור במקרר עד ההגשה.
גולשים מכינים וממליצים:
נחמה : "הי ניקי היקרה!
חמותי הכינה לחג לאחר ששלחתי לה לינק של הסלט העסיסי הזה!!!
בחג היא אמרה: הכנתי את הסלט של אמא! בני בן הארבע אמר לה: "לא זה הסלט של חברה שלה מיקי…" (הוא התכוון לניקי);-)
תודה על המתכון המעולה הזה ועל עוד המון.. באמת נהיית החברה הכי טובה שלי במטבח!!!"