יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים סלטים סלטים קרים

סלט פלפלים קלויים ושום

28 דצמבר 2014
(Visited 296,247 times, 1 visits today)

סלט פלפלים קלויים ושום

אני אוהבת את הסלט הזה אני אשכרה מחייכת כשיש לי במקרר צנצנת מלאה פלפלים קלויים ושום.
יש כאן סוד קטן וטעים שהופך את הפלפלים האלה מסתם פלפלים קלויים לפלפלים מדהימים. זה לא משהו מסובך שדורש מצרכים מיוחדים אבל כששמים את כל המצרכים ביחד זה כמו קסם הטעמים מדהימים.
מה שובה אותי כאן ? קלות ההכנה חבל על הזמן, אין לי הרבה זמן מיותר והסלט הזה תפור עליי, לחתוך ולתנור תודה סיימתי 🙂
זה שאפשר להכין את הסלט מספר ימים מראש בונוס אדיר.
עוד בונוס אני אספר לכם סוד קטן בינינו אני לפעמים משתמשת בפלפלים קצת עייפים שנראים פחות טוב ואני מכניסה לתנור.
הדבר האחרון אל תכפילו תשלישו אין ארוחה שהסלט הזה לא מתאים אליה, בשרית חלבית, נישנוש קטן אחר הצהריים. אני לא אחראית לזה שזה נגמר מהר תזכרו שאמרתי לכם להכין יותר.

מרכיבים:

10 פלפלים אדומים / צהובים / ירוקים / כתומים
6 – 7 שיני שום
5 – 6 כפות שמן קנולה
3 כפות חומץ
מעט סוכר
מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להכין תבנית עם נייר אפייה, לחצות את הפלפלים להוציא את הפנים, להניח בתבנית כשהחלק הקמור כלפי מעלה.

3. לאפות 30 דקות או עד שהפלפלים מתקמטים ומשחירים, לכבות את התנור ולהשאיר את הפלפלים לפחות כמה שעות.

4. לקלף את הקליפה מהפלפלים לחתוך לרצועות להעביר לקערה לפרוס דק את השום ולהוסיף לפלפלים יחד עם השמן, חומץ, סוכר ומלח.

Roasted Pepper and Garlic Salad

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין כמה שעות מראש.

בכל הסלט כולו (מתקבלת כמות גדולה!) יש כ600 קלוריות.
טיפ שלי: אם תרצו, תוכלו להפחית את כמות השמן שבסלט ל2-3 כפות ולהפוך אותו לדיאטטי יותר. הפלפלים מוציאים הרבה נוזלים תוך כדי אפייה ולא תרגישו בהפחתת השמן. חשוב לזכור- לא לוותר על השמן לגמרי! חלק מהויטמינים שבפלפלים נספגים בגוף דווקא בסביבה שומנית, השמן עוזר לנו להרוויח את מירב הבריאות שנמצאת בסלט הזה.

לאתר של יעל התזונאית

סלט פלפלים קלויים ושום  סלט פלפלים קלויים ושום

גולשים מכינים וממליצים:

שרית : "סלט מעולה, מכורה לו….כל שבוע אני מכינה…."

הרשם
עדכן
192 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן