יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים קרים

כרובית של מסעדות

22 יוני 2012
(Visited 216,677 times, 15 visits today)

כרובית של מסעדות

אם יש סלט שמתמכרים אליו מהטעימה הראשונה זה הסלט הזה.
אכלתי את הכרובית הזאת במסעדה ובאותו רגע התאהבתי.
אין כאן משהו מיוחד או קשה להכנה להיפך זה מאוד פשוט להכנה, יש משהו בשילוב של הכרובית עם השום והפטרוזילה שזה קסם! זה אחד הסלטים הכי טעימים שהכנתי אני מראש מכינה כפול.
אפשר לאכול קר ובטמפרטורת החדר, אני מוצאת את עצמי מנשנשת כל הזמן. מומלץ ביותר לארוחת שישי וישר למועדפים.

מרכיבים:

כרובית
2 כפיות שום כתוש
4 – 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח

כף חומץ

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

הכנות:

1. לפרק את הכרובית לפרחים להרתיח מים להוסיף כף חומץ ואת פרחי הכרובית, לבשל 10 דקות ולסנן.

2. לטגן את פרחי הכרובית בשמן חצי עמוק עד שהם זהובים מכל הכיוונים ולהוציא לנייר סופג.

3. לערבב עם השום, מלח והפטרוזיליה.

Fried Cauliflower Salad

כדאי לדעת ש…
ניתן להגיש קר או בטמ"פ החדר, אפשר להכין יומיים מראש, אני יודעת שיש מתכון נהדר לכרובית אפויה באתר, תנסו את המתכון הזה הוא נפלא. אפשר להשתמש בכרובית קפואה, אם מפשירים אין צורך לבשל מראש.

תהנו.

כרובית של מסעדותכרובית של מסעדותכרובית של מסעדות כרובית של מסעדות

גולשים מכינים וממליצים:

יפית : "מעולה, לא הספיק להגיע לשולחן , תודה"

אורית : "קניתי שקית כרובית של סנפרוסט (ידעתי שבערב חג לא יהיה לי זמן להתעסק עם כרובית טרייה) ויצא סוףףףף !!! תודה רבה ניקי על עוד מתכון נפלא, אפשר להגיד שרוב האוכל על שולחן לליל הסדר היו שלך – רב תודות ותמשיכי לפנק אותנו בכישורי המטבח שלך !!!"

הרשם
עדכן
153 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

תודה מקסימה!
רצה להכין..

הי ניקי את מהממת!!
אפשר לשים בתנור במקום לטגן?

היי ניקי,
ידוע לך אם יש שום כתוש מוכן?

היי ניקי,
האם ניתן לאפות את פרחי הכרובית בתנור עם שמן זית במקום הטיגון?

הי ניקי
מנסה היום את המתכון , ב'ה כסלט לחנוכת הבית שלי…
כדי ללמוד מהמתכון שלך, רציתי לשאול למה יש חומץ בהרתחה?

היי ניקי,

באיזה שמן להשתמש. קנולה או שמן זית?
כמו כן, איזה סוג פטרוזיליה, רגילה או איטלקית?

היי ניקי ,שאלה מה תפקיד של החומץ?.