


סלט חצילים ועגבניות
ללקק ת’אצבעות הסלט הזה מעולה! אין ארוחה בלעדיו והוא אחד הסלטים שמתחסל הכי מהר אצלי בארוחות שישי. רק שתדעו לכם שפעם לא הסכמתי לגעת בחצילים אבל היום אני מאוהבת.
מרכיבים:
בצל גדול
20 פטריות שמפיניון
2 חצילים בגודל בינוני
3 עגבניות
חצי כוס מים
כף פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא הופך לשקוף, לחתוך החציל לקוביות קטנות אין צורך לקלף ולהוסיף למחבת, לטגן עד שקוביות החציל מתרככות, מידי פעם לערבב.
*2. לפרוס את הפטריות לפרוסות ולהוסיף לירקות ולהמשיך לטגן, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לירקות לטגן כשתי דקות להוסיף מים סוכר ותבלינים. לבשל כ 25 דקות להוסיף קצת נוזלים במידה וצרי, הירקות אמורים להיות רכים..
מסובך ? אין מצב לא לשכוח חלה טובה ליד.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים קודם ולשמור במקרר, טעים קר , חמים או בטמ”פ.
הי ניקי, האם אפשר לקלף את החצילים? או שזה יהרוס?
היי ניקי,
האם הפטריות הן שמפיניון חיות או מקופסת שימורים?
טוב תשמעי…. את מקבלת ממני המון מחמאות כי מגיע לך ופשוט כי בזכותך קיבלתי את האומץ להיכנס למטבח ואפילו להצליח. אבל הפעם קרה משהו אחר- לא יודעת מאיפה הרעיון למתכון אבל (כמובן שיצא מדהים) זה מזכיר מתכון עיראקי לתבשיל חם שסבתא שלי היתה מכינה ופשוט אכלנו והתגעגענו לבישולים הנהדרים שלה שאת חלקם אף אחד לא יודע להכין והיא כבר אינה מבשלת. תודה לך ניקי בפעם המיליון…..עשית לנו חם בלב בלילה ממש קר 🙂
האם בסוף לבשל עם מכסה ? האם מגישים קר או חם . וזה הולך עם דגים או עם המנה העיקרית
הכנתי ויצא מדהים
תודה על המתכון הברור
יצא מעולה !!!
ניקי ,אנחנו מאוד אוהבים את האתר שלך ולוקחים אין סוף מתכונים משם.
תמיד תמיד יוצא טוב ! אין עליך !
רמי ונירית מקיבוץ חצור
יצא ממש מצוין! תודה רבה לך.