


סלט חצילים וזיתים
אני וחצילים מנהלים רומן ארוך וטעים, התאהבתי בחצילים אחרי שהתחתנתי ומאז עברו הרבה שנים ואני לא מפסיקה להכין איתם דברים.
אני לא מוותרת על הסלט הזה בארוחת שישי הרי צריך משהו לנגב עם החלה, הטעימה הראשונה חלומית ואז צריך לקוות שישאר משהו לארוחה.
קסם של סלט שרק עושה טוב על הלב.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני
חציל גדול
2 עגבניות גדולות
275 ג’ זיתים מגולענים (קופסא)
כוס וחצי מים קצת יותר
כפית סוכר או לפי הטעם
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להרתיח סיר עם 2 כוסות מים לבשל את הזיתים 10 דקות לסנן ולחזור על הפעולה שוב.
2. לחתוך את החציל לקוביות קטנות, לחמם 4 – 5 כפות שמן לטגן את החציל כ 5 דקות על אש בינונית – גבוהה מידי פעם לערבב. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף לחציל לטגן כדקה ולהוסיף את הזיתים.
3. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב, לבשל עד שהכל רך.
היי ניקי רציתי לדעת עם אפשר להשתמש בחציל קלוי תודה
פעם הקודמת משום מה פיספסתי וגירדתי את העגבניות, במקום לקצוץ. יצא מוצלח יותר הפעם, תודה!!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים,
אני תמיד ממליצה לכל החברות.
במתכון הזה רציתי לשאול- האם את העגבניות קוצצים לקוביות ומוסיפים למטוגן?
תודה רבה!
הי ניקי. האם אפשר להחליף את הבצל בשום כתוש?
שמתי על הבצל המטוגן את החצילים , אבל הם סופגים לי את המעט שמן שהיה שם…. להוסיף שמן???
היי ניקי. כרגע עובדת על כל מיני בישולים, שלך כמובן, ליום שישי בערב.
רציתי לשאול, לגבי הסלט הזה. הוא על האש כרגע.
האם ביום שישי לחמם אותו לפני ההגשה או שניתן להגיש קר?
אם לחמם, אפשר במיקרו?
תודה….
א.בר (לא רשום) | 18.04.2012 – 12:45
יצא מעולה..מה זה טעים..מומלץ לכולן להכין ולהנות….