סלט חצילים וזיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סלט חצילים וזיתים

סלט חצילים וזיתים

אני וחצילים מנהלים רומן ארוך וטעים, התאהבתי בחצילים אחרי שהתחתנתי ומאז עברו הרבה שנים ואני לא מפסיקה להכין איתם דברים.
אני לא מוותרת על הסלט הזה בארוחת שישי הרי צריך משהו לנגב עם החלה, הטעימה הראשונה חלומית ואז צריך לקוות שישאר משהו לארוחה.
קסם של סלט שרק עושה טוב על הלב.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

בצל בינוני
חציל גדול
2 עגבניות גדולות
275 ג’ זיתים מגולענים (קופסא)
כוס וחצי מים קצת יותר
כפית סוכר או לפי הטעם
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. להרתיח סיר עם 2 כוסות מים לבשל את הזיתים 10 דקות לסנן ולחזור על הפעולה שוב.

2. לחתוך את החציל לקוביות קטנות, לחמם 4 – 5 כפות שמן לטגן את החציל כ 5 דקות על אש בינונית – גבוהה מידי פעם לערבב. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף לחציל לטגן כדקה ולהוסיף את הזיתים.

3. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב, לבשל עד שהכל רך.

9471 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סלט חצילים וזיתיםסלט חצילים וזיתים

41
תגובות

  הרשם  
עדכן
רונית

הי ניקי,
זיתים מקופסת שימורים הם מרים בבישול? לחלוט אותם? או שאת מתכוונת לזיתים שקונים בקופסה.

עומר

שלום רב ניתן להקפיא? שבוע טוב

סמדר

קל להכנה וטעים מאוד! תודה רבה על עוד מתכון מנצח

הדס

לעכשיו תור השאלות:
ברשותי צנצנת זיתים פרוסים עם חתיכות קטנות של כמו גמבה כזו, זה הולך?
2. מה מטרת חליטת הזיתים?
תודה, מקימת קבוצת ‘מבשלות ניקי’ בגולה…

הדס

את אלופה!!! בזכותם המטבח הישראלי מככב גם פה באמריקה. אפילו קבוצת קשר בשם ‘מבשלות ניקי’ נפתחה פה! תודה מעמק ליבנו

מריה

הפעם לא אעשה את אותה הטעות פעמיים.. מכינה מראש מנה כפולה 🙂 הסלט ממש ממש טעים.. תודה

לאה

ניקי ב שבת שלום .למה ברוב תבשילים יש תוספת א. מרק ?
וכן הייתי מבקשת במתכוני האפיה אם אפשר לציין היכן בתנור האפיה להניח את המאפה .לאל כולם יש את התנורים המשוכללים .בתודה לאה.