


סלט תורכי
אני אוהבת את הסלטים שמגישים במסעדות מזרחיות, פלטת הסלטים הנהדרת איזה כיף של פתיחה אני מתה על הסלטים האלה.
יש כמה דברים שלמדתי להכין כשאכלנו במסעדות האלה מהביס הראשון התאהבתי ידעתי שאני הולכת הביתה ומכינה.
זה נכנס לתפריט הקבוע שלי בימי שישי בדרך כלל הרי אין ארוחת שישי בלי סלט תורכי ליד חלת השבת.
מרכיבים:
2 פלפלים אדומים גדולים
5 עגבניות אדומות ויפות
שן שום שמנמנה
כוס מים
כפית סוכר
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הפלפל כ 5 דקות תוך כדי בחישה, לפרוס את השום ולטגן עוד כדקה.
2. לסמן איקס על כל עגבניה לבשל אותן 5 דקות בסיר עם מים רותחים לסנן ולקלף. לקצוץ את העגבניות להוסיף לפלפלים לטגן כדקה תוך כדי בחישה, להוסיף את המים ולתבל.
3. לבשל 15 – 20 דקות על אש נמוכה – בינונית מידי פעם לערבב, רוב הנוזלים מתאדים חלק נשאר.
כדאי לדעת ש…
הסלט משתבח אם מכינים יום קודם, אפשר להכין יומיים קודם, אפשר להקפיא. אפשר להוסיף פלפל חריף לטיגון הפלפלים בהתחלה. אוכלים קר, חמים או בטמ”פ החדר.
גולשים מכינים וממליצים:
Elena : עשיתי היום יצא טעים בטירוף! תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!
פנינה : “סלט מעולה
ניגבנו עם לחמניות טריות
סוף הדרך!!!!”
קלרה : “קל להכנה וניפלא.”
ניקי זה לא מטבוחה?
מה ההבדל
אפשר לוותר על המים? עכשיו עשיתי עם, אבל לפעם הבאה.. לא מספיק הנוזלים של העגבניה? מרגיש לי שייצא יותר סמיך ועשיר
היי!
אני זוכרת שהכנתי את הסלט הזה לפני כמה שנים ולא היה כתוב צריך לבשל את העגבניות.. שינית את המתכון או שאני לא זוכרת נכון? עד כמה זה קריטי אם הן חיות או מבושלות?
איזה תבלינים אפשר לשים במקום אבקת מרק?
הי ניקי יקרה,
תתחדשי על האפליקציה.
יש אפשרות להכין בלי שום??
תודה וחג שמח
קל להכנה.וניפלא.
תודה ניקי.