סלט תורכי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סלט תורכי

סלט תורכי

אני אוהבת את הסלטים שמגישים במסעדות מזרחיות, פלטת הסלטים הנהדרת איזה כיף של פתיחה אני מתה על הסלטים האלה.
יש כמה דברים שלמדתי להכין כשאכלנו במסעדות האלה מהביס הראשון התאהבתי ידעתי שאני הולכת הביתה ומכינה.
זה נכנס לתפריט הקבוע שלי בימי שישי בדרך כלל הרי אין ארוחת שישי בלי סלט תורכי ליד חלת השבת.

 

מרכיבים:

2 פלפלים אדומים גדולים
5 עגבניות אדומות ויפות
שן שום שמנמנה
כוס מים
כפית סוכר
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הפלפל כ 5 דקות תוך כדי בחישה, לפרוס את השום ולטגן עוד כדקה.

2. לסמן איקס על כל עגבניה לבשל אותן 5 דקות בסיר עם מים רותחים לסנן ולקלף. לקצוץ את העגבניות להוסיף לפלפלים לטגן כדקה תוך כדי בחישה, להוסיף את המים ולתבל.

3. לבשל 15 – 20 דקות על אש נמוכה – בינונית מידי פעם לערבב, רוב הנוזלים מתאדים חלק נשאר.

כדאי לדעת ש…
הסלט משתבח אם מכינים יום קודם, אפשר להכין יומיים קודם, אפשר להקפיא. אפשר להוסיף פלפל חריף לטיגון הפלפלים בהתחלה. אוכלים קר, חמים או בטמ”פ החדר.

20031 צפיות 31 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

Elena : עשיתי היום יצא טעים בטירוף! תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!

פנינה : “סלט מעולה
ניגבנו עם לחמניות טריות
סוף הדרך!!!!”

קלרה : “קל להכנה וניפלא.”

60
תגובות

  הרשם  
עדכן
יפעת

האם פלפל הכוונה לגמבה?

מיכל

היי אפשר להוסיף פטריות מקופסא

שלומית

הי,
עשיתי בדיוק לפי המתכון, ויצא מאוד נוזלי כמו מרק ולא כמו סלט…
מה אפשר לעשות?

לילך

היי ניקי,
הייתי חייבת לומר לך תודה!!!
הסלט מושלם!!! כל כך טעים עם לחם בית חם פשוט אין מילים, כל הכבוד על מתכונים מנצחים.

שבת שלום, שקטה וטעימה… (-:

עדיאל

שלום ניקי יקרה..
רציתי לשאול מתבשל עם מכסה סגור?

תמר

הבנתי נכון, מטגנים כאן בלי שמן?

Elena

עשיתי היום יצא טעים בטירוף! תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!