ירקות בתנור מתכון מנצח
אם לקחת הימור בטוח במטבח זה ירקות בתנור חרוכים וזהובים אי אפשר לטעות עם המתכון הזה בגלל שיש כאן מבחר ירקות אני פוגעת בטעם של כולם, כל אחד מוצא את הירק שהוא אוהב ואני גם מתכוונת לילדים.
קשה להישאר אדישים לתבנית מלאה ירקות אפויים הכל נראה צבעוני ומושך את העין, שישי בבוקר אני מכניסה לתנור וביי ביי נתראה עוד שעה, באירוח זה הדבר מבחינת שימוש בירקות השמיים זה הגבול מה שיש במקרר נכנס.
מבחינתי הכוכבת זה הכרובית אין על כרובית אפויה קסום כל פעם מחדש והכי חשוב לאכול ירקות זה בריא מלא ערכים תזונתיים ומתאים למי שרוצה להוריד במשקל וגם מי ששומר על המשקל.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
חציל גדול מאורך ומבריק
כרובית קטנה מפורקת לפרחים
10 עגבניות שרי חצויות
2 גזרים גדולים
4 פלפלים / שושקה
שמן זית
מלח – פלפל
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לחלוט את פרחי הכרובית 5 דקות לסנן לתת למים לצאת ולהעביר לתבנית עם נייר אפייה.
2. לחמם תנור ל 190 מעלות.
3. לחתוך את הפלפלים וגזרים גס, חצילים לחתוך לקוביות בינוניות ואת הכל להעביר לתבנית להזליף שמן זית להמליח ולפלפל.
4. לאפות כ 50 דקות להעביר לצלחת הגשה לפזר פטרוזיליה.