יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

סלטים סלטים קרים

חצילים קלויים עם עגבניות

23 יוני 2012
(Visited 2,568 times, 2 visits today)
חצילים קלויים עם עגבניות

חצילים קלויים עם עגבניות

סלט חצילים קלויים עם עגבניות, קליל פשוט וטעים בשבילי אלו הן מילות הקסם, אחרי כמויות האוכל שאכלנו השבוע הסלט הזה בא לי בדיוק בזמן

מרכיבים:

חציל גדול חתוך לפרוסות
2 עגבניות
פטרוזיליה קצוצה
טחינה מוכנה
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • מטבוחה חצילים

    אם יש משהו שאני אוהבת זה חצילים וסלט חצילים זה אליפות! שילבתי מטבוחה וחצילים ביחד ויצא ללקק ת’אצבעות פשוט נפלא. תדמיינו את את חלת השבת עם המטבוחה הזאת וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
    מחפשים מעדן שמשתלב נהדר בארוחה ? לכו על המטבוחה חצילים, אתם לא תפסיקו להכין…

  • סלסה רוטב משגע!

    אם יש דבר שכיף שיש במקרר זה פינוקים בסגנון כאלה,
    חריף פיקנטי טעמים חזקים ועכשיו תתארו לכם את הסלסה על חלת השבת שסופגת את המיץ של הירקות איזה ביס מופלא! יצא לי הרבה ולכמה רגעים חשבתי שהגזמתי אבל זה חוסל בכיף ותאמינו לי שהכנתי הרבה.
    אפשר לאכול בכיף והרבה אין כאן שום דבר מטוגן, מתכון בריא קל וטעים זה אומר הכל נכון ?
    מצאתי את עצמי אוכלת את זה עם כפית ביס אחרי ביס.
    זה נהדר לכל הארוחות, חלבי בשרי מתאים להכל וזה משלים את הארוחה.

    יוצא הרבה

הכנות:

1. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הפרוסות ולהבריש בשמן להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 30 דקות, כשצד אחד מזהיב להפוך ולאפות עד שמזהיב, לוודא בעזרת מזלג שהפרוסות רכות.

2. לחתוך את פרוסות החצילים לקוביות קטנות את העגבניות לחתוך לקוביות, לערבב את כל המצרכים ולתבל, לפני ההגשה להזליף טחינה.

חצילים קלויים עם עגבניות

הרשם
עדכן
13 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי, צריך קודם להמליח את החצילים ולחכות שיפרישו נוזלים?

הי ניקי,
אפשר לשים מעל טחינה מוכנה קנויה מהחנות?

פש”ג – מה הם הראשי תיבות האלה

אתר מדהים…
רק עכשיו הכרתי אותו וכבר אני יודעת שהוא הולך לככב אצלי במטבח!!!!
בהצלחה

שלום ניקי,
אפשר להוסיף צנוברים או שמיותר?
פלפל גמבה צהוב קלוי במקום העגבניות שרי הצהובות(בשביל הצבע..), יתאים?

תודה!

היי ניקי,
סליחה על הבורות, אבל מה זה פש”ג?
תודה!

שלום ניקי,
הסלט טעים בטירוף. כמה שהוא פשוט, הוא אחלה! תודה תודה.