יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות סלטים סלטים קרים

סלט פתוש

23 יוני 2012
(Visited 4,519 times, 1 visits today)
סלט פתוש

סלט פתוש

סלט פתוש, התמזגות טעמים נפלאה, הסלט הזה מתאים לכל אירוח ובמיוחד שעושים על האש,
נהדר ליום העצמאות. להיט הסלט הראשון שנחטף ונגמר פשוט מעולה. מאוד קל להכין ועושה המון רושם והכי חשוב טעים מאוד. הסלט עצמו הוא סלט ירקות רגיל אבל הצירוף עם החטיפים, מקפיץ אותו לגבהים, שחבל על הזמן.

מרכיבים:

2 פיתות
1/3 כוס שמ”ז
2 שיני שום קצוצות
פטרוזיליה יבשה
מלח גס

סלט:

3 עגבניות
2 מלפפונים קלופים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
בצל
פטרוזיליה קצוצה (למי שאוהב)
טחינה ביתית

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • מטבוחה חצילים

    אם יש משהו שאני אוהבת זה חצילים וסלט חצילים זה אליפות! שילבתי מטבוחה וחצילים ביחד ויצא ללקק ת’אצבעות פשוט נפלא. תדמיינו את את חלת השבת עם המטבוחה הזאת וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
    מחפשים מעדן שמשתלב נהדר בארוחה ? לכו על המטבוחה חצילים, אתם לא תפסיקו להכין…

  • רוטב ברביקיו בייתי

    רוטב נהדר לתיבול בשר, אני יודעת שאפשר לקנות וזה מיותר לקח לי דקה להכין לערבב ולשים בצנצנת זה כל הסיפור.
    פצצה של טעמים שמשדרגת כל מנת בשר בדיוק מתאים ליום העצמאות.
    אצלי הוא מככב המון בארוחות הצהריים עם חזה עוף, כנפיים. בלי חומרים משמרים והרבה טעם טוב.

     

הכנות:

1. לחתוך את הפיתות למשולשים (חותכים כמו פיצה) כל משולש לחתוך לשניים כך שיש ביד שני משולשים. במידה ומישהו מתעצל אפשר לקרוע את הפיתות לחתיכות.

2. לערבב  את שאר המצרכים, להבריש את חתיכות הפיתות.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, כמה דקות. לאכסן בקופסא אטומה במידה ולא מגישים במיידית.

4.  לחתוך את הירקות לקוביות קטנות (בינתיים קלי קלות) ולערבב.

5. לפני ההגשה לצקת את הטחינה על הסלט. להכניס את חטיפי הפיתה בין הירקות. טעים בצורה לא רגילה

6. עוד אפשרויות הכנה: להוסיף לסלט גבינה טובה, בולגרית, צפתית בקוביות ולוותר על הטחינה.

החטיפים נהדרים, נזללים ברגע שהם יוצאים מהתנור, ובדרך כלל לא נשאר לסלט, קשה לעמוד בפניהם. המלצה שלי להכין כמות יותר גדולה, כך שיש גם לנישנוש וגם לסלט.   להיט כבר אמרתי ?

הרשם
עדכן
20 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי אני חדשה באתר ויש פה מתכונים מעולים!!
רציתי לדעת איך מכינים טחינה ביתית?

לפני שבוע וחצי חזרתי למטבח, אחריי הרבה זמן שבישלתי בקטנה רק כי צריך, ובזכותך אני נהנית לחזור ולהשקיע כי יש לי מגוון… תודה (:
אם אני רוצה להכין את חטיפי הפיתות היום לשבת, עדיף להקפיא?
תודה רבה,
יום נפלא!
רחלי.

היי ניקי הכנתי ויצא טעים ביותר!!
אני רוצה להכין שוב אבל אין לי פיתות, יש לי שאריות חלה משבת, ילך?

היי ניקי
יש אולי אפשרות לשים רוטב אחר במקום הטחינה?
אולי אלף האיים?
לא כולם אוהבים טחינה אצלנו…
תודה

מושלם! הכנתי את הסלט כתוספת לפיצה אישית לארוחת ערב. התענגתי על כל ביס!

ערב טוב
הכנתי את הפטוש עם הסלט ירוק ורוטב הבית שלך..
יצא טעים במיוחד!!

אגב,הוספתי לסלט ירוק קוביות בטטה

האם ניתן להקפיא?