יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות סלטים סלטים קרים

סלט פתוש

23 יוני 2012
(Visited 6,128 times, 1 visits today)

סלט פתוש

סלט פתוש, התמזגות טעמים נפלאה, הסלט הזה מתאים לכל אירוח ובמיוחד שעושים על האש,
נהדר ליום העצמאות. להיט הסלט הראשון שנחטף ונגמר פשוט מעולה. מאוד קל להכין ועושה המון רושם והכי חשוב טעים מאוד. הסלט עצמו הוא סלט ירקות רגיל אבל הצירוף עם החטיפים, מקפיץ אותו לגבהים, שחבל על הזמן.

מרכיבים:

2 פיתות
1/3 כוס שמ"ז
2 שיני שום קצוצות
פטרוזיליה יבשה
מלח גס

סלט:

3 עגבניות
2 מלפפונים קלופים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
בצל
פטרוזיליה קצוצה (למי שאוהב)
טחינה ביתית

הכנות:

1. לחתוך את הפיתות למשולשים (חותכים כמו פיצה) כל משולש לחתוך לשניים כך שיש ביד שני משולשים. במידה ומישהו מתעצל אפשר לקרוע את הפיתות לחתיכות.

2. לערבב  את שאר המצרכים, להבריש את חתיכות הפיתות.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, כמה דקות. לאכסן בקופסא אטומה במידה ולא מגישים במיידית.

4.  לחתוך את הירקות לקוביות קטנות (בינתיים קלי קלות) ולערבב.

5. לפני ההגשה לצקת את הטחינה על הסלט. להכניס את חטיפי הפיתה בין הירקות. טעים בצורה לא רגילה

6. עוד אפשרויות הכנה: להוסיף לסלט גבינה טובה, בולגרית, צפתית בקוביות ולוותר על הטחינה.

החטיפים נהדרים, נזללים ברגע שהם יוצאים מהתנור, ובדרך כלל לא נשאר לסלט, קשה לעמוד בפניהם. המלצה שלי להכין כמות יותר גדולה, כך שיש גם לנישנוש וגם לסלט.   להיט כבר אמרתי ?

הרשם
עדכן
20 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן