סלט חצילים פיקנטי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סלט חצילים פיקנטי

סלט חצילים פיקנטי

הסלטים הכי טובים שאני מכינה אלו סלטי חצילים, המרקם, הטעם שמאוד קשה לעמוד בפניו, כן אפילו לשונאי חצילים והיה לי ניסיון עם אחד כזה. החיסרון של הסלט שלא הרבה מגיע לשולחן בגלל כל הטעימות בדרך. מושלם.

5 מנות

מרכיבים:

חציל בגודל בינוני
2 שיני שום שמנמנות
3 עגבניות
2 פלפלים אדומים גדולים
פלפל חריף (אח טעים!)
כף פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
מעט סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן לחתוך את הפלפלים קטן ולהוסיף למחבת ולטגן כמה דקות, לפרוס את השום להוסיף ולהמשיך לטגן. בינתיים לחתוך את החציל לקוביות קטנות ולהוסיף למחבת לטגן עד שהחציל מתרכך זה לוקח כמה דקות ומידי פעם לערבב.

2. למלא סיר עם מים להרתיח לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים ולבשל כשתיים שלוש דקות לסנן ולקלף. לחתוך את העגבניות  לקוביות קטנות ולהוסיף למחבת.

3. להוסיף את שאר המצרכים לכסות במים וקצת יותר לבשל על אש נמוכה בינונית מידי פעם לערבב ולהוסיף נוזלים אם צריך, כ 30 דקות על האש.

נפלא!

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יומיים קודם, אפשר לוותר על שלב 2 ולהוסיף את העגבניות החתוכות ישר למחבת, אם לא אוהבים חריף ניתן לוותר על הפלפל החריף. מתכון מעולה אין שבת בלעדיו.

56149 צפיות 27 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סלט חצילים פיקנטיסלט חצילים פיקנטי

סלט חצילים פיקנטי

סלט חצילים פיקנטיסלט חצילים פיקנטי

גולשים מכינים וממליצים:

עידנאור : “הכנתי את הסלט המדהים הזה,והוא קבוע אצלי כל יום שבת כמעט (מתי שאני מוצא חצילים באיכות טובה)! הוא החליף את הסלט חצילים הפיקנטי של אחלה והוא הרבה יותר טעים ממנו! תודה רבה על הסלט המדהים!!!!!”

דניאה : “מאוד טעים וקל ברמות
תודה רבה על המתכונים הנפלאים :)”

ש : “אני בדכ לא מגיבה אבל הסלט ה ז ה פשוט אין מילים מומלץ מומלץ”

50
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותי

הייתי חייבת להגיב.
הכנתי כבר המון סוגי חצילים, אני מאוד אוהבת סלטי חצילים אבל לא מצאתי את המתכון שסיפק אותי. הכנתי היום לשבת את הסלט הזה והוא פשוט טעים ביותר. אפילו הילדים שלי שלא ממש אוהבים חצילים הם אמרו שלא מרגישים את החציל וזה ממש טעים. תודה על עוד מתכון מעולה.

יסמין

וואי אחד הסלטים הכי טעימים שיש. משתמשת בו בעיקר כבסיס לשקשוקה…
יצא לי הפעם חריף אשששש (הפלפל חריף מאוד, ושמתי שניים)
איך אפשר לאזן קצת את החריפות?