סלט שהוא ארוחה שלמה - בריא קל וטעים
הימים הארוכים והחמים שמוציאים את החשק לבשל למי יש כוח להתחיל לעלות סירים על האש ובשר נראה לי כבד מידי ובכל זאת מה אוכלים ? צמחוני כלומר הרבה ירקות קבלו סלט שהולך איתי כבר שנים.
בעצם זה לא סלט אני לא רוצה להטעות אתכם זה יותר ארוחה בצלחת אחת זה כאן בכל זה מדבר כמעט לכל אחד, כרובית וחצילים, תפוחי אדמה ועגבניות יש כאן כל כך הרבה דברים בריאים טעימים ומזינים ולא צריך בשר או חלבון אחר.
צלחת הגשה גדולה הגשה יפהפייה תראו בתמונות עם פיתות חמות זה יוצא מופלא והכל אפוי שום דבר לא מטוגן והטעמים ? אמאל'ה כמה טעים לא יכולנו להפסיק לאכול.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות בינונית – קטנות
כרובית מפורקת לפרחים בינוניים
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
20 עגבניות שרי חצויות עדיפות לגדולות
3 ביצים קשות
שליש כוס שעועית מש
בצל סגול חצוי ופרוס דק
פטרוזיליה קצוצה
טחינה של מסעדות
לימון
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 190 מעלות ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. להרתיח סיר עם מים מומלחים וכף חומץ לבשל את פרחי הכרובית כ 5 – 6 דקות ולסנן,
3. תוך כדי להרתיח סיר נוסף עם מים להמליח לבשל את קוביות תפוחי אדמה 3 דקות במים רותחים ולסנן.
4. לסדר בתבנית בשורות פרחי כרובית, קוביות חצילים, קוביות תפוחי אדמה ועגבניות שרי להזליף שמן זית להמליח ולאפות כ 45 דקות.
5. עכשיו שהירקות בתנור להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את המש כ 30 – 35 דקות עד שהוא רך ולסנן.
6. לערבב את הירקות והשעועית להעביר לצלחת הגשה, לחתוך ביצים קשות לקוביות להוסיף להזליף שמן זית להוסיף מיץ לימון ומלח פלפל, לפני ההגשה להזליף טחינה, להגיש עם פיתות חמות.