פלפלים קלויים בתחמיץ
אחת אהבות הכי גדולות בחיים שלי זה פלפלים קלויים בתחמיץ, כמה פעמם יוצא לכם לפגוש מתכונים שמתאימים לכל דבר ? הפלפלים בתחמיץ הולכים עם הכל בארוחת בוקר בכריכים שונים, ארוחת צהריים ליד התוספת מנה עיקרית וכמובן ארוחת ערב.
זה עד כדי כך טעים שאני מנשנשת ככה כמו שזה או ליד גבינה לבנה (דיאטטי) והכי יפה שאין פה טרחה להכניס לתנור לקלף להכניס לתחמיץ והמעדן הזה מוכן לאכול באותו רגע או להמתין מספר שעות.
תחזיקו צנצנת קבוע במקרר הפלפלים האלה נחטפים! אני אפילו מוכנה להרחיק לכת ולומר שזה הכי טעים בעולם תכינו יום יומיים מראש תגישו בשולחן בשבת אנשים מלקקים ת'אצבעות וזה בסך הכל פלפלים עם תחמיץ מעולה.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
5 פלפלים אדומים
5 פלפלים צהובים / ירוקים
5 שיני שום
1/4 כוס שמן קנולה
מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית
3 כפות חומץ
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחצות את הפלפלים להוציא את התוכן לסדר בתבנית על נייר אפייה, החלק הפתוח כלפי מטה לאפות כ 40 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים.
3. אפשר להשאיר את הפלפלים סגורים בתנור כבוי עוד חצי שעה או אפשר להוציא ולסגור בשקית ניילון לחצי שעה.
4. לגרד את שיני השום או לפרוס דק, לקלף את הקליפה מהפלפלים לחתוך לרצועות / קוביות לערבב עם שאר המצרכים ולסגור בצנצנת.
גולשים מכינים וממליצים:
לאה.ל : עשיתי אותם, וזה פשוט מעולה!!! מומלץ בחום!!!
דורית : "ניקי היקרה פעם ראשונה שאני קולה פלפלים הסלט יצא מדהים תודה לך ניקי יקרה את מנגישה לנו את המטבח שיהיה לנו גם קל וגם טעיםםםםם"