חצילים בטעם כבד
בדרך כלל נהוג לאכול את הסלט המופלא הזה בפסח אבל תקשיבו הוא נהדר לכל השנה לאוהבי החצילים זה מתכון בול פגיעה והכי קלאסי שיש, אין טיפת בשר הוא אפילו מתאים לטבעוניים ולצמחוניים והכי הכי יום שישי ליד חלת השבת.
מי שלא טעם את הסלט הזה על פרוסת חלה רכה לא יודע מה הוא מפסיד זאת קלאסיקה של אימא שלי, יצא לי לראות אורחים מנגבים את הקערה ובאורח פלא הופיעה קערה מלאה על השולחן (אימא שלי קוסמת).
3 – 4 מנות
מרכיבים:
2 בצלים גדולים חתוכים קטן
2 חצילים מארוכים יפים ומבריקים
3 ביצים קשות
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולרפד תבנית עם נייר אפייה משומנת היטב.
2. לחתוך את החצילים לפרוסות בעובי בינוני לסדר בתבנית להבריש בשמן ולהמליח, לאפות כ 30 דקות להפוך ולאפות עוד 20 דקות.
3. אפשרות נוספת היא לטגן את פרוסות החצילים עד הזהבה משני הצדדים.
4. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב יפה להקפיד לערבב מידי פעם.
5. את כל התכולה להעביר למעבד מזון ולטחון לתערובת אחידה, להעביר לצלחת ובתנועה מעגלית כמו חומוס למרוח על הצלחת לפזר פטרוזיליה ולאכול עם לחם טוב.
גולשים מכינים וממליצים:
שם : הכנתי לשבת ויצא מעולה!! תודה לך על המתכונים המעולים! דרך אגב, מתבשל כעת עוף עם פטריות וזיתים מהאתר שלך…
אני : היי ניקי. השתמשתי בחצילים שקליתי על האש וקצצתי (כדי לקצר את הדרך ולתת טעם מעושן) ויצא מדהים!!! שווה לנסות וזה גם חוסך זמן במיוחד ביום שישי… ממש מעדן לכבוד שבת. תודה רבה לך על המתכון ושבת שלום!
אנונימי : יצא טעים טעים!!! תודה 🙂
שם : פשוט יצא מעולה
שם : הכנתי עכשיו ויצא מעולה!!!!