


סלט חצילים בטעם כבד
סלט חצילים בטעם כבד, יש רגעים בחיים שחוץ מסלט טוב וחלה טרייה לא צריך יותר כלום, להתרווח ולהנות מכל ביס. ברור שהחצילים אפויים אצלי אין שום אפשרות אחרת, אז אפשר לאכול וכמה שיותר.
מרכיבים:
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
2 חצילים חתוכים לפרוסות
3 ביצים קשות
פלפל שחור טחון
מלח
עירית לעיטור
הכנות:
1. להמליח את פרוסות החצילים להמתין שעה ולשטוף. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, להבריש בשמן את הפרוסות לפלפל ולהמליח.
2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 20 דקות כל צד או עד שמזהיב, לחתוך גס.
3. לטחון את כל המצרכים ולתבל, לעטר בעירית.
לטרוף עם איזה לחם טוב.
גולשים מכינים וממליצים:
שם : הכנתי לשבת ויצא מעולה!! תודה לך על המתכונים המעולים! דרך אגב, מתבשל כעת עוף עם פטריות וזיתים מהאתר שלך…
אני : היי ניקי. השתמשתי בחצילים שקליתי על האש וקצצתי (כדי לקצר את הדרך ולתת טעם מעושן) ויצא מדהים!!! שווה לנסות וזה גם חוסך זמן במיוחד ביום שישי… ממש מעדן לכבוד שבת. תודה רבה לך על המתכון ושבת שלום!
אנונימי : יצא טעים טעים!!! תודה 🙂
שם : פשוט יצא מעולה
שם : הכנתי עכשיו ויצא מעולה!!!!
היי ניקוש
צריך לקלף את החציל לפני
שאני מכניסה לתנור
הכנתי פעם ראשונה ויצא מעולה!איך לא עשיתי את זה עד היום?!
היי ניקי ,
“מחברת המתכונים” ממתכונייך הולכת ותופחת, גם המחמאות שאני מקבל בזכותך , כנ”ל .
שאלות למתכון הזה:
כתבת “לפלפל ולהמליח את הפרוסות” ולאחר שמוציאים מהתנור כתבת שוב “לתבל” – למה פעמיים? התכוונת שפעמיים נפלפל ונמליח?
האם “לחתוך גס” או “לטחון”- מה נכון?
תודה לך , ניקי !!
ניקי שלום, קליתי את החצילים אבל שכחתי למרוח אותם בשמן. מה לעשות?
הי ניקי, הבלוג שלך מדהים ואני משתמשת בכול כך הרבה מתכונים.
יישר כוח!
לגבי סלט חצילים בטעם כבד, האם ניתן לממהרים ולעצלנים להשתמש בחצילים קלויים ומוכנים של סרה הנמכרים בסופרים.
תודה
הי ניקי, המתכון פשוט מושלם !!
הי ניקי. שבוע טוב. הכנתי לשבת את הסלט הזה היה ממש טעים!! תודה רבה.