


סלט חצילים בטעם כבד
סלט חצילים בטעם כבד, יש רגעים בחיים שחוץ מסלט טוב וחלה טרייה לא צריך יותר כלום, להתרווח ולהנות מכל ביס. ברור שהחצילים אפויים אצלי אין שום אפשרות אחרת, אז אפשר לאכול וכמה שיותר.
מרכיבים:
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
2 חצילים חתוכים לפרוסות
3 ביצים קשות
פלפל שחור טחון
מלח
עירית לעיטור
הכנות:
1. להמליח את פרוסות החצילים להמתין שעה ולשטוף. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, להבריש בשמן את הפרוסות לפלפל ולהמליח.
2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 20 דקות כל צד או עד שמזהיב, לחתוך גס.
3. לטחון את כל המצרכים ולתבל, לעטר בעירית.
לטרוף עם איזה לחם טוב.
גולשים מכינים וממליצים:
שם : הכנתי לשבת ויצא מעולה!! תודה לך על המתכונים המעולים! דרך אגב, מתבשל כעת עוף עם פטריות וזיתים מהאתר שלך…
אני : היי ניקי. השתמשתי בחצילים שקליתי על האש וקצצתי (כדי לקצר את הדרך ולתת טעם מעושן) ויצא מדהים!!! שווה לנסות וזה גם חוסך זמן במיוחד ביום שישי… ממש מעדן לכבוד שבת. תודה רבה לך על המתכון ושבת שלום!
אנונימי : יצא טעים טעים!!! תודה 🙂
שם : פשוט יצא מעולה
שם : הכנתי עכשיו ויצא מעולה!!!!
שאלה.
צריךלקלף את החצילים?
תודה על האתר המדהים! אני מאוד נהנית ממנו!!!!
שאלה- טיגנתי את החצילים כבר ביחד עם הבצל,
אחרי בערך שעה שזה בקופסה החצילים נהיו מרקם מוזר, קשה כזה, כאילו מתפורר קצת, משו מוזר!
יש לך מושג למה?
קשור לזה שטיגנתי? (עשיתי חצי כמות אז שמתי ביצה אחת)
ומה אפשר לעשות עכשיו?
תודה רבה ורק בריאות 🙂
היי ניקי
עדיף להגיש קר או חמים כמו שהוא יוצא מהמטחנה?
תודה
יוני
יש סלט כזה בסיפרה של רות סירקיס המהוללת והמפורסמת “מהמטבח באהבה” שיצא לאור בתחילת שנות השיביעים של המאה והאלף הקודמות. יש בו מתכונים נהדרים. נדמה לי שהם הוציאו שוב את הספר המהולל הזה לאור. הוא לדעתי חובה בכל בית.
שלום,
יש לי שאלה האם לאחסן את הסלט אחרי ההכנה בצינצנת זככוית סגורה או במיכל פלסטיק סגור? פשוט פעם הכנתי ואיחסנתי בצינצנת זכוכית וכל הסלט השחיר לגמרי
נאלצתי לזרוק לפח.
היי. כניראה שלא השרתי מספיק במלח את החצילים,איך ניתן לתקן את הטעם?
הי ניקי ראשית עליי לומר שאני משתמשת רק במתכונים שלך , פעם חיפשתי בכל מיני מקומות, אבל אחרי שגיליתי אותך , זהו – הגעתי הביתה. כל מתכון יוצא מעולה. אני מקבלת מחמאות מבעלי , וזה בעיניי הכי חשוב. רק הערה אחת , אשמח אם תוכלי לפרט יותר את שלבי הביצוע במתכונים, לדוגמא – עוגות, איזה וו לישה להשתמש, עד כמה צריך לעבד את הבצק , מבחינת מרקם. בתור חובבת בישול וצפייה , זה מאוד יעזור. בנוסף , אני גם נעזרת בתגובות של האנשים כאן, על מנת לקבל עצות לשדרוג והערות. . לפי עצה שניתנה כאן בתגובות, אני קליתי את החצילים… קרא עוד »