


סלט כרוב וחמוציות עם רוטב נפלא
ביום העצמאות אני מקבלת צו פינוי מהמטבח, בעלי משתלט על האיזור הכי חשוב בבית ומתעסק עם הבשרים.
שתבינו כמה שהוא רציני בענין לי אסור להתערב בכלום, לא לעזור לא להביע דעה. הרי נשים לא מבינות כלום בעל האש רק הגברים יודעים בטח .
סלט אני כן מכינה אני לא מוותרת והפעם הכנתי סלט כרוב עם רוטב נפלא.
אני מתה על הרוטב הזה, נגיעות של חרדל עם מתקתקות של סוכר שמשתלב בצורה מופלאה עם החמוציות. מושלם לעל האש.
4 מנות
מרכיבים:
600 ג’ כרוב (כרוב קטן / בינוני)
3 גזרים גדולים
1/3 כוס חמוציות
הרוטב:
6 כפות שמן זית
כפית סוכר / כפית מלאה סילאן
כפית מיונז
כפית חרדל
כפית שום כתוש
1/3כפית פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. לקצוץ דק את הכרוב, את גזרים לגרד גס בחורים הגדולים לערבב את הכרוב והגזר ולהוסיף את החמוציות.
2. לערבב את מצרכי הרוטב, לשקשק אותם טוב טוב ולערבב עם הכרוב, לשים במקרר לשעתיים ולהגיש.
גולשים מכינים וממליצים:
רעיה : “חזרתי לספר שהסלט מעולה! הקערה התחסלה לחלוטין!
הרוטב כל כך טעים…
תודה לך”
נ : הסלט יצא מצוין, הוספתי גם גרעינים וזה יצא מעולה. מומלץ בחום.
אתי: “פשוט מושלם!!כמו כל המתכונים שלך”
אורית : “הכנתי לליל הסדר ויצא מווושלם !!!!
תודה על עוד מתכון נפלא ניקי !!!”
היי ניקי,
אפשר בלי מיונז ? לא אוכלים אצלי מיונז…
כמה זמן לפני ההגשה ניתן לשים במקרר?
היי ניקי, אפשר להכין כמות גדולה ולשמור במקרר לכמה ימים? אני יודעת שצריך בד”כ חומץ או משהו שישמר את זה… מה את אומרת?
היי ניקי
האם אפשר ללא מיונז ?
תודה ושנה טובה
מאיה