עגבניות מיובשות בשמן זית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עגבניות מיובשות בשמן זית

עגבניות מיובשות בשמן זית

טעים טעים איזה כיף של מתכון יצא מעולה אי אפשר להפסיק לאכול. אני יודעת שאפשר לקנות את זה אבל אין כמו להכין בבית נכון ? התוצאה יצאה נפלאה ביותר וענתה על כל הציפיות שלי. ריח נפלא של בזיליקום יחד עם שום ועגבניות קצוצות ואת הכל עוטף שמן זית בנדיבות. שמים מעט על חלה רכה ו… נותנים ביס, איזו התמזגות טעמים והצבעים הנהדרים לא יכולתי להניח את המצלמה ממני ולא הפסקתי לצלם. אמרתי כבר שנהנתי מכל רגע ?

מרכיבים:

קילו עגבניות שרי כמה שיותר תתפרעו בכיף
מלח גס
4 – 5 שיני שום קצוצות
4 – 5 כפות בזיליקום קצוץ

הכנות:

אני נותנת שתי אפשרויות הכנה שכל אחד יבחר מה שמתאים לו, יאללה מתחילים:

1. להכין תבנית עם נייר אפייה, לחצות את העגבניות שרי ולסדר בתבנית צפוף אחת ליד השנייה כשהחלק החצוי כלפי מעלה, לפזר קצת מלח הכל הכל.

2. יש לכם מרפסת שמש ? תשאירו את בתבנית בשמש כיומיים. אפשרות שנייה זה לחמם תנור ל 130 מעלות ולאפות את העגבניות 4 – 5 שעות, העגבניות מתקמטות.

3. להעביר את העגבניות לקערה להוסיף את השום והבזליקום ולערבב.

4. להעביר לצנצנת ולמלא עד הסוף יש כאן 2 – 3 צנצנות בסוף למלא את הצנצנת עם שמן זית ולשמור במקרר.

*5. כדאי להשאיר סגור יום יומיים במקרר בלי לגעת הטעם עוד יותר יותר טעים אבל קשה להתאפק…

כדאי לדעת ש…
זה נראה הרבה תבנית אחת אבל זה ממש לא הרבה, כדאי לעשות לפחות שלוש תבניות של תנור, המעדן הזה נחטף זה טעים ברמות. שימו לב שההכנה קלי קלות וזה יוצא מושלם.
תמלאו צנצנות דקורטיביות עם העגבניות וזה מתאים מאוד למשלוח מנות בפורים.

31357 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עגבניות מיובשות בשמן זיתעגבניות מיובשות בשמן זיתעגבניות מיובשות בשמן זית

גולשים מכינים וממליצים:

מעיין : “הכנתי למשלוחי מנות וזה פשוט מעולה!
כל הזמן מקבלת מחמאות…”

רותי : “אנחנו (המשפחה שלי) מתוסבכים עליך, כל יום אני מכינה אוכל מהאתר ותוספות,
אין שבת בלי 3 מתכונים לפחות מהאתר, לשבת הכנתי את זה כבר לפני יומיים,
באלי כבר לאכול מזה…
והכנתי גם את העוגת תפוזים קינמון ושוקלד- טעיםם
הבעיה במתכונים שלך שהם נגמרים לפני שבת…”

63
תגובות

  הרשם  
עדכן
זיוה

היי ניקי.
מתחשק לי להכין כזה למשלוח מנות, הבנתי מהתגובות כאן שאפשר גם בלי לייבש בשמש, כן? כי פשוט אין שמש 🙂 ורציתי לדעת מאיפה הצנצנות המהממות שבתמונה?
תודה מראש!

אבישג

אפשר להכין עם עגבניות רגילות? לחתוך לפרוסות?

דובשנית

נהדרת את תודה

דובשנית

בוקר טוב מה שלומך?:)

יש לך תחליף לשהייה בחוץ של העגבניות?אני גרה בקרקע ומלא חתולים וכל מיני זוחלים למינהם.. אני פוחדת שלא ישאר מזה כלום אחרי יומיים… אפשר בתנור במקום? אם כן ספרי לי איך..
תודה

ניקי

היי ניקי, פעם ראשונה שיוצא לי להגיב באתר שלך אז הרשי לי קודם לומר תודה על כל המתכונים הנפלאים והשפע!
שנית – ממש בא לי להכין ועכשיו קצת חורף ואין שמש – האם העגבניות יתקלקלו בחוץ ועדיף לעשות בתנור כמו שאמרת או שבטוח להשאיר אותן בחוץ. בנוסף – זה לא מסריח? 😉

מיה c

הי ניקי,
אפשר להשתמש בעגבניות שרי רגילות ?

אנונימי

הי ניקי,
אני רוצה להכין את הממרח למשלוח מנות אני מכינה בערך 4. כמה עגבניות שרי אני צריכה לדעתך ?