עגבניות מיובשות בשמן זית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עגבניות מיובשות בשמן זית

עגבניות מיובשות בשמן זית

טעים טעים איזה כיף של מתכון יצא מעולה אי אפשר להפסיק לאכול. אני יודעת שאפשר לקנות את זה אבל אין כמו להכין בבית נכון ? התוצאה יצאה נפלאה ביותר וענתה על כל הציפיות שלי. ריח נפלא של בזיליקום יחד עם שום ועגבניות קצוצות ואת הכל עוטף שמן זית בנדיבות. שמים מעט על חלה רכה ו… נותנים ביס, איזו התמזגות טעמים והצבעים הנהדרים לא יכולתי להניח את המצלמה ממני ולא הפסקתי לצלם. אמרתי כבר שנהנתי מכל רגע ?

מרכיבים:

קילו עגבניות שרי כמה שיותר תתפרעו בכיף
מלח גס
4 – 5 שיני שום קצוצות
4 – 5 כפות בזיליקום קצוץ

הכנות:

אני נותנת שתי אפשרויות הכנה שכל אחד יבחר מה שמתאים לו, יאללה מתחילים:

1. להכין תבנית עם נייר אפייה, לחצות את העגבניות שרי ולסדר בתבנית צפוף אחת ליד השנייה כשהחלק החצוי כלפי מעלה, לפזר קצת מלח הכל הכל.

2. יש לכם מרפסת שמש ? תשאירו את בתבנית בשמש כיומיים. אפשרות שנייה זה לחמם תנור ל 130 מעלות ולאפות את העגבניות 4 – 5 שעות, העגבניות מתקמטות.

3. להעביר את העגבניות לקערה להוסיף את השום והבזליקום ולערבב.

4. להעביר לצנצנת ולמלא עד הסוף יש כאן 2 – 3 צנצנות בסוף למלא את הצנצנת עם שמן זית ולשמור במקרר.

*5. כדאי להשאיר סגור יום יומיים במקרר בלי לגעת הטעם עוד יותר יותר טעים אבל קשה להתאפק…

Sun Dried Tomatoes in Olive Oil

כדאי לדעת ש…
זה נראה הרבה תבנית אחת אבל זה ממש לא הרבה, כדאי לעשות לפחות שלוש תבניות של תנור, המעדן הזה נחטף זה טעים ברמות. שימו לב שההכנה קלי קלות וזה יוצא מושלם.
תמלאו צנצנות דקורטיביות עם העגבניות וזה מתאים מאוד למשלוח מנות בפורים.

43418 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עגבניות מיובשות בשמן זיתעגבניות מיובשות בשמן זיתעגבניות מיובשות בשמן זית

גולשים מכינים וממליצים:

מעיין : “הכנתי למשלוחי מנות וזה פשוט מעולה!
כל הזמן מקבלת מחמאות…”

רותי : “אנחנו (המשפחה שלי) מתוסבכים עליך, כל יום אני מכינה אוכל מהאתר ותוספות,
אין שבת בלי 3 מתכונים לפחות מהאתר, לשבת הכנתי את זה כבר לפני יומיים,
באלי כבר לאכול מזה…
והכנתי גם את העוגת תפוזים קינמון ושוקלד- טעיםם
הבעיה במתכונים שלך שהם נגמרים לפני שבת…”

71
תגובות

  הרשם  
עדכן
רות כהן

ניקי שלום,

הכנתי את העגבניות לפי ההוראות ושמתי בצנצנות. לאחר יום התחילה מין תסיסה כזו והשמן גלש לי החוצה. יש לך רעיון מדוע זה קרה והאם זה אומר שעשיתי משהו לא טוב בהכנה?
אשמח לתשובה מהירה…
תודה ויום טוב

ויקי

ניקי יקרה,
האם הפסיק הניוזלטר? אני לא מקבלת..

ים

נשמע מדהים, אבל האם אפשר במקום בשמש – בתנור?
תודה מראש

אושרת

שלום ניקי
חיפשתי בירקניות ובסופרים ולא מצאתי בזיליקום.
אפשר להישתמש בבזיליקום מיובש.
ולא אשכח לעדכן אותך איך יצא.

נורית

הי ניקי
בנוסף לגרנולה הביתית הנפלאה שהכנתי הערב, אשמח להכין בקרוב את המתכון הזה שנשמע מעדן… שאלתי היא כמה זמן אפשר לשמור את העגבניות האלו (בהנחה שלא יחוסלו, אם רוצה להכין מראש כמתנה) ואיך כדאי לאחסן

מוטי ניר

הי ניקי אני עושה כבר שנים עגבניות מיובשות בהתחלה אכן השתמשתי בעגניות שרי. היום משתמש בעיקר בעגבניות רגילות בכל הגדלים, בעיקר כשהמחיר כבר מזה זמן רב בסופר הוא 99 אג’. את העגבניות אני מחלק לרבעים, מוציא את הגרעינים והנוזלים לקערה ושומר בצד. מניח על רשת של תנור או על גבי נייר אפיה עם החתך כלפי מעלה ומייבש בתנור 70 מעלות לילה שלם (עלות החשמל כ- 3 ש”ח) אח”כ לצנצנת עם שום, טימין ופלפל חריף, מעדן. את העגבניות אפשר ליבש לרמה של עגבניות לחות או יבשות לפי הטעם אני עושה את שניהם. עגבניות אפשר לאכול כמות שהן או בסלט ובסנדביץ. מחלקן… קרא עוד »

HOD

כמה בזיליקום לקצוץ?