זאת הדרך הכי טובה להכין כרובית בתנור (דיאטטי)
אני בעניין שמירת המשקל וכל הזמן מחפשת גיוונים מה לאכול ושיהיה כמה שיותר מזין ובריא עכשיו עזבו את כל זה בצד זה טעים בטירוף מבחינתי יש שתי דרכים לאכול כרובית אחת בתוספת טחינה והשנייה זה עם מטבוחה.
את שתי הדרכים למדתי ממנות שאכלתי במסעדות לכאורה על מה כל המהומה זה בסך הכל כרובית אבל השילוב בין השניים פגז, אני לקחתי את זה צעד קדימה חזרתי לעניין שמירת המשקל הכרובית אפויה היא דיאטטית.
במטבוחה ויתרתי על תוספת השמן הוספתי רק בהתחלה והגשתי לשולחן כמות המחמאות שקיבלתי על המנה הזאת זה מפה ועד הודעה חדשה אבל מה שהיה חשוב לי שמתכון אחד התאים לילדים וגם לי.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
קילו עגבניות אדומות
3 שיני שום קצוצות
פלפל חריף בינוני / גדול חתוך לקוביות קטנות
כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
כרובית בינונית
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 – 190 מעלות.
2. להרתיח סיר עם מים מומלחים לפרק את הכרובית לפרחים לחלוט 6 דקות לסנן ולקרר, לסדר בתבנית להזליף שמן להמליח ולפלפל לאפות כ 45 דקות.
3. בינתיים שהכרובית בתנור להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה לבשל 5 דקות לסנן לקרר ולקלף.
4. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות לחמם מחבת יחסית גדולה עם 2 כפות שמן לטגן את הפלפל והשום כדקה להוסיף את העגבניות והמיץ לתבל לבשל על אש בינונית כ 45 דקות, העגבניות מוציאות נוזלים לכן אין תוספת של מים.
5. לאזן טעמים ולהוריד מהאש.
5. להעביר את המטבוחה לצלחת הגשה קצת עמוקה לשטח מעל לשים את פרחי הכרובית האפויים.
חלום!