יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

יום העצמאות סלטים

מניפת חצילים

10 מאי 2016
(Visited 4,256 times, 1 visits today)
יום העצמאות

מניפת חצילים

קשה לקרוא לזה מתכון, כל אחד מכין בדרך שמתאימה לו. אני יכולה לומר שאנחנו מאוד אוהבים חצילים. כל פעם שאנחנו עושים על האש שני חצילים ימצאו דרכם למנגל, בדרך כלל בסוף אחרי שסיימו עם הבשר.

מרכיבים:

2 חצילים מאורכים רצוי גדולים שיהיה מספיק לכולם
טחינה עדיפות לטחינה טובה כמו היונה או הנסיך
שמן זית
מלח

אופציה נוספת סלט עגבניות ובצל

אולי תאהב גם את...♥

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • מטבוחה חצילים

    אם יש משהו שאני אוהבת זה חצילים וסלט חצילים זה אליפות! שילבתי מטבוחה וחצילים ביחד ויצא ללקק ת'אצבעות פשוט נפלא. תדמיינו את את חלת השבת עם המטבוחה הזאת וזה אחד הדברים הכי טעימים שיש.
    מחפשים מעדן שמשתלב נהדר בארוחה ? לכו על המטבוחה חצילים, אתם לא תפסיקו להכין…

הכנות:

1. להניח את שני החצילים על המנגל, להפוך מידי פעם עד שהחציל רך לחלוטין מכל הכיוונים, גם אם הוא נראה קצת שרוף לא נורא זה רק מוסיף לטעם הנהדר. חשוב להפוך ולא לשכוח את החציל על המנגל.

2. בבית :  אפשר על הגז, להפוך מידי פעם שהוא רך מכל הכיוונים.
בתנור : לחורר קצת את החציל להכניס לתנור חם על 190 מעלות עד  שהוא רך להפוך מידי פעם זה לוקח זמן ועל האש הוא קצת יותר טעים. לוקח בסביבות 45 דקות.
אני כמובן מעדיפה את האופציה של המנגל, מה לעשות זה יותר טעים.

רוצים לקבל הרבה טיפים בנושא קליית חצילים ואיך בוחרים חצילים ?
אתם מוזמנים לעשות קליק כאן מומלץ לקרוא.

3. אחרי שיש לנו חציל רך, זהירות הוא חם. לוקחים סכין וחוצים לשניים כשהחלק התחתון נותר מחובר. אפשר לעבור עם מזלג וליצור פסים או שלא צריך.

4. בגרסה הפשוטה מכינים טחינה מזליפים מעל, מוסיפים שמן זית וזה מושלם טעים מאוד.

5. בגרסה שלי, אני קוצצת בצל ועגבניות דק מפזרת על החציל קצת שמן זית, מזליפה טחינה מעל ומפזרת פטרוזיליה קצוצה.

מעולה!

הרשם
עדכן
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments