סלטים לאירוח

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סלטים לאירוח

איזה כיף ששבועות מגיע ואפשר להכין סלטים עם ירקות טריים, גבינות טובות. לא שבכל השנה זה לא אפשרי אבל בשבועות זה עוד יותר מודגש.
הרי אין אירוח בלי סלטים טובים נכון ?
בנוסף לסלט שהוא מאוד חשוב מה שהופך את הסלט לשווה זה הרוטב כמובן, בלי רוטב טוב זה פשוט לא אותו דבר.
אתם יודעים שאני אוהבת להשתעשע במטבח נכון ? אז הפעם שיחקתי עם רוטב שנקרא “רוטב שף לסלט של אוסם” שמראש מגיע עם דברים טובים בפנים ובלי שמן זה חשוב.
הוספתי לו כמה דברים שאני אוהבת וקיבלתי רוטב מושלם לסלט.
יאללה מתחילים בואו נכין דברים טובים.

מרכיבים:

סלט ירוק עם ירקות קלויים ברוטב טחינה

אני מתחילה עם הסלט הראשון, פירגנתי הפעם עם שני סלטים בפוסט אחד 🙂

4 מנות

חציל קטן פרוס לפרוסות לא עבות
3 פלפלים אדומים גדולים
2 שיני שום שמנמנות פרוסות
30 עגבניות שרי חצויות
בצל סגול חצוי ופרוס דק
70 ג’ פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות
חבילת עליי בייבי קצת פחות

רוטב לסלט:
4 כפות רוטב שף לסלט של אוסם
כפית טחינה גולמית
כפית סילאן
2 כפיות שמן זית (שימו לב לכמות הקטנה של השמן)

סלט חסה עם קרוטונים וגבינת פרמזן

4 מנות

מבחר חסות בשני צבעים, החסה אמורה למלא קערה בגודל בינוני
3 כדורי מוצרלה גדולים, כל כדור לקרוע ל 4 חלקים (כן בידיים)
פיתה חתוכה לקוביות
70 ג’ גבינת פרמזן חתוכה לפסים (עם הקולפן)
גזר גדול חצוי, לפרוס פסים גם עם הקולפן
50 ג’ אגוזי קשיו קלויים

תיבול לפיתה:
חצי כפית זעתר
2 כפות שמן זית
מלח

רוטב מעולה לסלט:
4 כפות רוטב שף לסלט של אוסם
שליש כפית חרדל
חצי כפית סילאן
2 כפיות שמן זית (שימו לב לכמות השמן הקטנה)

הכנות:

1. מתחילים עם הסלט הראשון: לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש. להכין תבנית משומנת עם נייר אפייה, לסדר את פרוסות החציל, להזליף שמן ולפזר מלח. לאפות כ 30 דקות הפרוסות רכות וזהובות. כל פרוסה לחתוך ל 4 חלקים.

2. לחצות את השרי, לסדר תבנית עם נייר אפייה לסדר את השרי כשהצד חתוך כלפי מעלה, לפזר מלח גס ולאפות על 200 מעלות כ 30 דקות אפשר קצת יותר.

3. להכין תבנית עם נייר אפייה, את הפלפלים לחצות לחצי ולאפות כ 30 דקות על 180 מעלות, מומלץ להשאיר בתוך התנור כמה שעות מאוד מקל על הקילוף. לקלף ולחתוך לרצועות דקות.

*את כל החלק הזה אפשר להכין מראש*

4. לשים במחבת כפית שמן ולטגן כדקה את פרוסות השום משני הצדדים.

5. זהו הגיע הזמן להרכיב, תמצאו צלחת הגשה יפה, תסדרו יפה את הירקות, תוסיפו את הפטה.

6. בצנצנת קטנה שימו את מרכיבי הרוטב תשקשקו יפה (אני לקחתי את אחד הילדים שיעשה את זה) ולתבל את הסלט לפני ההגשה.

אם תשימו לב ממש השתדלתי להכין סלט במינימום שימוש בשמן, כמות השמן לא גדולה וחוץ מהשום הכל אפוי בתנור. אם למישהו מפריע שיוותר על השום. ברוטב סך הכל 2 כפיות שמן זית והרוטב הזה ממש טעים.
יצא סלט מעולה שאפשר לאכול בכיף ולהנות ממנו. בנוסף את גבינת הפטה ניתן להשיג באחוזים נמוכים.

  1. ממשיכים אל הסלט השני:
  2. 1. אם החסות קטנות אפשר להשתמש כמו שזה, אם החסה גדולה מומלץ לחתוך. לקחת צלחת הגשה יפה, תראו כמה שזה יפה כשמגישים בצלחת מאורכת (תמונות).

2. לערבב את קוביות הפיתה והזעתר, לחמם מחבת חמה בלי שמן ולקלות את הקוביות עד שהן מזהיבות. את זה לעשות לפני ההגשה.

3. לסדר את כל הדברים על הצלחת הגשה שיציצו בין עלי החסה, לפני ההגשה להוסיף את הקרוטונים (לא לנשנש הכל 🙂 )

4. את הקשיו לקלות לפני ההגשה, זה לקח בסך הכל כמה שניות ובלי שום שמן.

5. לקחת צנצנת קטנה לערבב את מרכיבי הרוטב, לפני ההגשה לתבל את הסלט.

מתכונים נוספים עם רוטב השף של אוסם

9576 צפיות 17 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סלטים לאירוחסלטים לאירוחסלטים לאירוחסלטים לאירוחסלטים לאירוחסלטים לאירוחסלטים לאירוח סלטים לאירוח

תגובות

  הרשם  
עדכן