יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לשבועות סלטים סלטים קרים

סלטים לאירוח

1 יוני 2016
(Visited 14,263 times, 2 visits today)

סלטים לאירוח

איזה כיף ששבועות מגיע ואפשר להכין סלטים עם ירקות טריים, גבינות טובות. לא שבכל השנה זה לא אפשרי אבל בשבועות זה עוד יותר מודגש.
הרי אין אירוח בלי סלטים טובים נכון ?
בנוסף לסלט שהוא מאוד חשוב מה שהופך את הסלט לשווה זה הרוטב כמובן, בלי רוטב טוב זה פשוט לא אותו דבר.
אתם יודעים שאני אוהבת להשתעשע במטבח נכון ? אז הפעם שיחקתי עם רוטב שנקרא "רוטב שף לסלט של אוסם" שמראש מגיע עם דברים טובים בפנים ובלי שמן זה חשוב.
הוספתי לו כמה דברים שאני אוהבת וקיבלתי רוטב מושלם לסלט.
יאללה מתחילים בואו נכין דברים טובים.

מרכיבים:

סלט ירוק עם ירקות קלויים ברוטב טחינה

אני מתחילה עם הסלט הראשון, פירגנתי הפעם עם שני סלטים בפוסט אחד 🙂

4 מנות

חציל קטן פרוס לפרוסות לא עבות
3 פלפלים אדומים גדולים
2 שיני שום שמנמנות פרוסות
30 עגבניות שרי חצויות
בצל סגול חצוי ופרוס דק
70 ג' פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות
חבילת עליי בייבי קצת פחות

רוטב לסלט:
4 כפות רוטב שף לסלט של אוסם
כפית טחינה גולמית
כפית סילאן
2 כפיות שמן זית (שימו לב לכמות הקטנה של השמן)

סלט חסה עם קרוטונים וגבינת פרמזן

4 מנות

מבחר חסות בשני צבעים, החסה אמורה למלא קערה בגודל בינוני
3 כדורי מוצרלה גדולים, כל כדור לקרוע ל 4 חלקים (כן בידיים)
פיתה חתוכה לקוביות
70 ג' גבינת פרמזן חתוכה לפסים (עם הקולפן)
גזר גדול חצוי, לפרוס פסים גם עם הקולפן
50 ג' אגוזי קשיו קלויים

תיבול לפיתה:
חצי כפית זעתר
2 כפות שמן זית
מלח

רוטב מעולה לסלט:
4 כפות רוטב שף לסלט של אוסם
שליש כפית חרדל
חצי כפית סילאן
2 כפיות שמן זית (שימו לב לכמות השמן הקטנה)

אולי תאהב גם את...♥

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • פשטידת בטטה מעולה ב 10 דקות הכנה

    איזה כיף של מתכון, התחשק לי להכין פשטידה לארוחת ערב משהו מהיר ושיראה טוב, הבטטות קרצו לי מהשיש כתומות ויפות מה שאני לא אכין איתן משהו ?
    בדקתי יש לי בצל, יש גבינות טובות במקרר, לקח לי 10 דקות לתקתק במהירות את הפשטידה ולהכניס אותה לתנור.
    יש מתכונים שאני מכינה אותם בלי לחשוב בגלל שהם יוצאים כל כך טוב והפשטידה הזאת היא שדרוג נהדר לארוחת ערב, ליד אני מוסיפה ירקות, מרק טוב זה חובה בתקופה הזאת, רגע צריך עוד משהו ?

    אינגליש קייק

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

הכנות:

1. מתחילים עם הסלט הראשון: לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש. להכין תבנית משומנת עם נייר אפייה, לסדר את פרוסות החציל, להזליף שמן ולפזר מלח. לאפות כ 30 דקות הפרוסות רכות וזהובות. כל פרוסה לחתוך ל 4 חלקים.

2. לחצות את השרי, לסדר תבנית עם נייר אפייה לסדר את השרי כשהצד חתוך כלפי מעלה, לפזר מלח גס ולאפות על 200 מעלות כ 30 דקות אפשר קצת יותר.

3. להכין תבנית עם נייר אפייה, את הפלפלים לחצות לחצי ולאפות כ 30 דקות על 180 מעלות, מומלץ להשאיר בתוך התנור כמה שעות מאוד מקל על הקילוף. לקלף ולחתוך לרצועות דקות.

*את כל החלק הזה אפשר להכין מראש*

4. לשים במחבת כפית שמן ולטגן כדקה את פרוסות השום משני הצדדים.

5. זהו הגיע הזמן להרכיב, תמצאו צלחת הגשה יפה, תסדרו יפה את הירקות, תוסיפו את הפטה.

6. בצנצנת קטנה שימו את מרכיבי הרוטב תשקשקו יפה (אני לקחתי את אחד הילדים שיעשה את זה) ולתבל את הסלט לפני ההגשה.

אם תשימו לב ממש השתדלתי להכין סלט במינימום שימוש בשמן, כמות השמן לא גדולה וחוץ מהשום הכל אפוי בתנור. אם למישהו מפריע שיוותר על השום. ברוטב סך הכל 2 כפיות שמן זית והרוטב הזה ממש טעים.
יצא סלט מעולה שאפשר לאכול בכיף ולהנות ממנו. בנוסף את גבינת הפטה ניתן להשיג באחוזים נמוכים.

  1. ממשיכים אל הסלט השני:
  2. 1. אם החסות קטנות אפשר להשתמש כמו שזה, אם החסה גדולה מומלץ לחתוך. לקחת צלחת הגשה יפה, תראו כמה שזה יפה כשמגישים בצלחת מאורכת (תמונות).

2. לערבב את קוביות הפיתה והזעתר, לחמם מחבת חמה בלי שמן ולקלות את הקוביות עד שהן מזהיבות. את זה לעשות לפני ההגשה.

3. לסדר את כל הדברים על הצלחת הגשה שיציצו בין עלי החסה, לפני ההגשה להוסיף את הקרוטונים (לא לנשנש הכל 🙂 )

4. את הקשיו לקלות לפני ההגשה, זה לקח בסך הכל כמה שניות ובלי שום שמן.

5. לקחת צנצנת קטנה לערבב את מרכיבי הרוטב, לפני ההגשה לתבל את הסלט.

מתכונים נוספים עם רוטב השף של אוסם

סלטים לאירוחסלטים לאירוחסלטים לאירוחסלטים לאירוחסלטים לאירוחסלטים לאירוחסלטים לאירוח סלטים לאירוח

הרשם
עדכן
2 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, מה יכול להחליף רוטב שף של אוסם? אני גרה בחו"ל ולא מכירה את המוצר.
תודה, אילנית