סלט חסה ליום קשוח מתכון הבית שלי
שמתי במתכון אחד את כל מה שאני אוהבת ובמקרה יצא שיש לי את כל המרכיבים בבית הרגשתי כאילו זכיתי בפיס, זה הסלט שאני מכינה לארוחת ערב או לארוחת בוקר כשבא לי לפתוח את הבוקר עם סלט ירקות מדהים.
חייבת להיות חסה דגש על חסה טרייה בשביל הפריכות, עגבניות תמר מאורכות הן יפהפיות ואלו העגבניות הכי טעימות בסלט, שושקה אין על הפלפל הזה הכי בעולם, בצלים מה שיש וחשוב פרוס דק, בשביל הרעננות תפוחים וכמובן יש עוד.
אני יכולה לומר סלט לאירוח, לחגים או לכל אירוע מיוחד אבל בשורה התחתונה זה הסלט שאני מפנקת את עצמי כשעובר עליי יום קשוח ובא לי לאכול משהו טעים, מכירים את הימים האלה שרק מחכים שיגיעו לסיומם ?
אני מכינה את הסלט תוך מספר דקות וברגע שאני מתחילה לאכול אני מרגישה שאני חוזרת לנשום, מחר יום חדש.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
חסה גדולה טרייה שטופה מיובשת קרועה לחתיכות / אפשר סוגי חסה שונים / עליי בייבי
2 פלפל שושקה / 2 פלפלים אדומים
2 בצלים סגולים חצויים ופרוסים דק
30 עגבניות שרי חצויות
2 תפוחים אדומים חצויים ופרוסים דק / קוביות
1/4 כוס אגוזי מלך חתוכים קטן
3 כפות גרעיני חמניה
אפשרויות:
גבינת עיזים / צפתית / בולגרית מפוררת
הרוטב האהוב עליי ויניגרט:
5 – 6 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
כף חומץ הדרים / חומץ בן יין
כפית גדושה דבש / סילאן
3/4 כפית חרדל בסיסי
קורט פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
הכנות:
1. הכנת הויניגרט:
לערבב את כל המצרכים להעביר לצנצנת קטנה לשקשק היטב שהכל יתמזג לתערובת אחידה ולשמור בצד.
2. לשים את כל המצרכים בקערה גדולה ולהוסיף את הרוטב אבל…
3. לא סתם מוסיפים את הרוטב לסלט אלא במינון רוטב בכמות מוגזמת יחסל את הסלט ישתלט על הטעם ויגמור את הרעננות של העלים, להוסיף קצת לערבב בעדינות רצוי בידיים ולוודא שהרוטב עוטף את העלים והירקות, נראה שחסר תוסיפו עוד בלי להגזים.
4. להוסיף את האגוזי מלך וגרעיני החמניה, ערבוב קל ולהגיש.
מצחיק שאנשים אומרים לי שהם אוהבים את הסלט חסה לימים קשוחים 🙂