יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים סלטים סלטים קרים

קליית פלפלים

20 יולי 2012
(Visited 34,182 times, 21 visits today)
קליית פלפלים

קליית פלפלים

ירק חובה אצלי בבית, אני קונה ממנו המון בעיקר למטרה אחת פלפלים בתחמיץ, אני מאוד אוהבת את הסלט הזה קשה לדמיין ארוחת שישי בלעדיו.
שישי בבוקר אני מכניסה לתנור תבנית מלאה בפלפלים. דקה אחת הכנה וכל השאר התנור עושה. בלי ליכלוך בלי בלאגן הפלפלים מונחים על נייר אפייה בסיום הנייר הולך לפח. חיים קלים לא ?
לא הזכרתי שאין כאן אפילו טיפת שמן קולים את הפלפלים כמו שהם.
מתאים לכריכים, לארוחות בוקר לאכול עם גבינות ליד או סתם כשמתחשק לאכול משהו טעים. מחזיק יופי במקרר.

מרכיבים:

הרבה פלפלים, את האדומים יותר קל לקלף.

אולי תאהב גם את...♥

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחצות את הפלפלים להוציא את הגבעול ואת הפנים עם הגרעינים, לסדר את הפלפלים על הנייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי מטה, לסדר אותם צפוף אחד ליד השני. תמלאו תבנית שלמה תאמינו לי שזה לא הרבה.

3. להכניס לתנור לאפות כ 40 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים, להשאיר סגור בתנור כבוי עוד 30 דקות.

4. לקלף את הקליפה מהפלפלים, גם אם משאירים קליפה פה ושם לא נורא.

קליית פלפליםפלפלים קלויים בתחמיץפלפלים בתחמיץ חצילים ופלפלים קלוייםחצילים עם פלפלים קלויים

הרשם
עדכן
34 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי (:
האם זה מתאים גם לפלפלים ירוקים חריפים?
תודה!

משום מה איני מצליחה לראות את המתכון האתר לא עולה כמו שצריך ואני מאד אוהבת את ההמתכונים שלך אשמח לפתרון

אבל מה לגבי התחמיץ? ה
הוראות נגמרות אחרי הקילוף…

היי ניקי, חייב לקלף או רק המלצה? אם אני מחליטה לא לקלף, אז לא צריך להאיר שעה בתנור?
תודה 🙂

בוקר טוב ניקי, דוקא נשמע קל ממש… זה משנה איך מניחים את הפלפלים על התבנית? הקליפה כלפי מעלה או ההיפך?

ניקי למרוח שמן על הפלפלים ?

באיזה שלב בתנור לשים את התבנית ? במרכז ? או שליש תחתון ?
תודה