יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב סלטים קרים

סלט לובייה ועגבניות

12 ספטמבר 2012
(Visited 4,317 times, 3 visits today)

סלט לובייה ועגבניות

סלט לא רגיל עם טעם מיוחד רענן וצבעוני מוסיף המון לארוחה וקצת שינוי מהסלטים הרגילים (הפתעות זה דבר טוב) הלובייה כאן מבושלת ומתובלת יחד עם עגבניות, בצל, עשבי תיבול שמן זית בנדיבות, הסלט נאכל קר.
יש כאן כמה טעמים שנפגשים ביחד שווה להכין אתם תהנו מאוד.

4 מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

כוס לובייה (שעועית עם עין שחורה)
2.5 כוסות מים
עגבניות שרי חצויות כמה שיותר
בצל בינוני חצוי ופרוס דק
2 -3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

1. להשרות את הלוביה במים רותחים לילה שלם ולסנן.

2. במחבת עם שמן לשים את הלוביה ולהקפיץ כמה פעמים להוסיף את המים לתבל להרתיח ולהנמיך את האש. לבשל עד שכל הנוזלים נספגים והלובייה רכה.

3. לערבב את כל המצרכים ולתבל במלח פלפל.

סלט לובייה ועגבניותסלט לובייה ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

בילי : או או אוי כמה שהסלט הזה טעיםםםם הוספתי עירית קצוצה וקוביות פטה ויצא מדהים לא הפסיקו לאכול אותו זה היה הכוכב של הארוחה…
עשיתי לקינוח את מוס השוקולד והשמנת ויצע מעולה אוורירי ושוקולדי שכולם התמוגגו עם כל ביס.

הרשם
עדכן
44 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר בצל סגול במקום לבן?

הי ניקי.
ילך עם כוסברה במקום הפטרוזליה?

אם לא אוהבת פטרוזילה מה אפשר במקום?? או אפשר להשמיט את זה?

לא הבנתי מה הכוונה להשרות את הלוביה במים רותחים. הכוונה בסיר עם אש דולקת? או לא על האש, בהתחלה המים יהיו רותחים וזהו?

הי ניקי.
חייבים עגבניות שרי או שאפשר עגבניות רגילות?

היי ניקי, המתכון נראה ממש טעים ואולי טוב קצת לשינוי הלובייה הטריה בשולחן החג.
האם ניתן להכינו יום מראש ?

בערבוב של הכל בסוף. להוסיף שמן זית? תודה