יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב סלטים קרים

סלט לובייה ועגבניות

12 ספטמבר 2012
(Visited 3,885 times, 1 visits today)

סלט לובייה ועגבניות

סלט לא רגיל עם טעם מיוחד רענן וצבעוני מוסיף המון לארוחה וקצת שינוי מהסלטים הרגילים (הפתעות זה דבר טוב) הלובייה כאן מבושלת ומתובלת יחד עם עגבניות, בצל, עשבי תיבול שמן זית בנדיבות, הסלט נאכל קר.
יש כאן כמה טעמים שנפגשים ביחד שווה להכין אתם תהנו מאוד.

4 מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

כוס לובייה (שעועית עם עין שחורה)
2.5 כוסות מים
עגבניות שרי חצויות כמה שיותר
בצל בינוני חצוי ופרוס דק
2 -3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

הכנות:

1. להשרות את הלוביה במים רותחים לילה שלם ולסנן.

2. במחבת עם שמן לשים את הלוביה ולהקפיץ כמה פעמים להוסיף את המים לתבל להרתיח ולהנמיך את האש. לבשל עד שכל הנוזלים נספגים והלובייה רכה.

3. לערבב את כל המצרכים ולתבל במלח פלפל.

סלט לובייה ועגבניותסלט לובייה ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

בילי : או או אוי כמה שהסלט הזה טעיםםםם הוספתי עירית קצוצה וקוביות פטה ויצא מדהים לא הפסיקו לאכול אותו זה היה הכוכב של הארוחה…
עשיתי לקינוח את מוס השוקולד והשמנת ויצע מעולה אוורירי ושוקולדי שכולם התמוגגו עם כל ביס.

הרשם
עדכן
44 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר בצל סגול במקום לבן?

הי ניקי.
ילך עם כוסברה במקום הפטרוזליה?

אם לא אוהבת פטרוזילה מה אפשר במקום?? או אפשר להשמיט את זה?

לא הבנתי מה הכוונה להשרות את הלוביה במים רותחים. הכוונה בסיר עם אש דולקת? או לא על האש, בהתחלה המים יהיו רותחים וזהו?

הי ניקי.
חייבים עגבניות שרי או שאפשר עגבניות רגילות?

היי ניקי, המתכון נראה ממש טעים ואולי טוב קצת לשינוי הלובייה הטריה בשולחן החג.
האם ניתן להכינו יום מראש ?

בערבוב של הכל בסוף. להוסיף שמן זית? תודה